välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hållbart fiske definition

Postad av : Charlotte Wannberg

FN: s livsmedels-och jordbruksorganisation definierar hållbart fiske som resurser som kan skördas för att möta behoven hos dagens generation utan att äventyra kommande generationers möjligheter att skörda fisk för deras behov. Ett hållbart fiske kräver att bevara fiskbestånden och bevarande av den marina miljön, men ändå ger fiskeindustrin att förbli ekonomiskt bärkraftig och fiskesamhällen att upprätthålla de sociala och kulturella arv

The Threat av överfiske

Under andra hälften av 20-talet utvecklade fiskeindustrin en rad tekniska framsteg. Mindre båtar var utrustade med bättre motorer, mekanisk fiskeutrustning och enheter ekolod som tillät besättningen att upptäcka stim av fiskar som simmar under vattenytan. I andra änden av skalan började fabrik trålare, som är stora fartyg kan fånga, ren-, process-och kylskåp enorma mängder fisk, som verkar i hav över hela världen. Eftersom fler och fler fiskar fångades började populationer av många arter ett allvarligt nedåtgående negativ spiral.

Hållbart fiske lagen

kongressen antog för hållbar fiskelagen år 1996 för att stoppa överfisket och säkra framtiden för USA: s fiske. National Marine Fisheries Service, en federal tillsynsmyndighet som övervakar handels-och fritidsfiske, var skyldig att definiera överfiske för varje art baserat på historiska fångster data och aktuella data landning. Fisheries Service tjänstemän utvecklats sedan förvaltningsplaner för att bevara arter som har definierats som överfiskade. Den hållbart fiske lag krävs också federal tillsynsmyndigheter att utveckla åtgärder för att skydda viktiga livsmiljöer i havet.

Hantera ett hållbart fiske

Fisheries Service tjänstemän passerat flera typer av regleringar för att förvalta och bevara fisk. Minsta storlek och längd regler antogs för att garantera fiskarna var inte landar ungfisk, särskilt kvinnor, innan de kunde fortplanta sig. Fiskebåtar förbjöds från delar av havet under lekperioden säsonger. Fånga eller kvoter fastställdes för många arter. I vissa fall, regler som begränsade antalet dagar en båt fick fisk varje år fastställdes.

Effekt av hållbart fiske förordningar

Många av de förordningar som antagits för att skapa ett hållbart fiske har lyckats återuppbygga fiskbestånden. New England kolja, som en gång ansågs vara ett kollapsat art, är nu skördas utan gränser. Har dock effekterna av dessa förordningar för kustsamhällen där fisket har varit basen i ekonomin varit förödande. Fiske familjer har sett sina inkomster sjunka avsevärt. Företag som stödja fiskerinäringen med försäljning av bränsle, redskap, is och andra förnödenheter har också lidit stora förluster. Och eftersom fiskebåtar sakta på att försvinna från många hamnar, finns många samhällen som lider en förlust av tradition och identitet.

Upprätthålla Fiskare

The National Marine Fisheries Service har övervakat flera program för ekonomiskt stöd till fiskare som har lidit ekonomiska förluster som Till följd av föreskrifter tänkt att skapa ett hållbart fiske. Vissa program hjälpa fiskarna att flytta från fisk skörd till vattenbruk, eller fiskodling. Utöver dessa typer av stöd, har olika organisationer erbjudas alternativ karriär program för fiskare som känner ett hållbart fiske inte längre ger dem en legitim försörjning.

    Previous:nothing
    Next:hur man Hardwire en 12 volts kontakt
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org