välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rättsmedicinska tandvård arbetsbeskrivning

Postad av : Ulf Friberg

Om en död kropp upptäcks och ingen kan identifiera den eftersom det är för långt skämda, brända eller förstörs, kan tänderna ge ledtrådar om vem personen var. Använda tandvård register och tänder för att identifiera kvarlevorna av döda människor är den kriminaltekniska tandläkare eller odontologi. Det har blivit en viktig del av återställning, försvunna personer utredning, och lösa och beivra hemska brott

Identification

Forensic tandläkare använder två metoder för att identifiera döda människor. En är att jämföra tänderna i kroppen med det dentala poster som tillhörde den person som misstänks vara offer. Den andra metoden är att göra en post mortem dentala profil. Dessutom kan tänderna och eventuella kvarvarande saliv ger viktig DNA-bevisning som också kan leda till en positiv identifiering av antingen offret eller förövaren av ett brott.

Funktion

Den första, jämförande, metod för kriminaltekniska tandvård kan bara ske när den döde har besökt en tandläkare under sin livstid. Den rättsmedicinska Tandläkaren undersöker varje tand noggrant för att se om det matchar posterna. Fyra resultat är möjliga. Det kan vara en positiv identifikation som innebär att varje tand matchar dentala register så att vi kan vara 100 procent säker på vem personen var. Det kan vara en möjlig identifikation där många av de tänder matchar dentala poster. Det kan vara otillräcklig tandvård bevis för att göra en giltig legitimation och det kan finnas ett beslut att tänderna inte matchar de poster alls.

Funktioner

När en rättsmedicinsk tandläkaren gör en port-slakt tandvård profil, skapar han tandvård poster från kadavret. Med hjälp av dessa poster, information vilket kan leda till en identifiering möjlig. Personens ålder kan uppskattas med en noggrannhet inom 1 1 /2 år. Gissningar kan göras om personens ras och kön baserat på formen av skallen. Villkoret i tänderna kan hjälpa till att förutsäga en persons socioekonomiska status, yrke, kost och tandvård vanor. De kan också ge information om varje sjukdomar som personen hade.

Betydelse

Forensic tandläkare arbetet med de nationella Crime Information Center. Denna byrå håller en databas kriminaltekniska tandvård information om försvunna personer. Det har även en databas för dentala profiler på oidentifierade döda människor. Guiderna för insamling av uppgifter för båda dessa kataloger finns på den amerikanska styrelsen för Kriminaltekniska odontologi webbplats. I brottmål, kan kriminaltekniska tandläkare uppmanas att vittna i rätten som expertvittnen. När bitmärken kvar på en person som har angripits, kan en rättsmedicinsk tandläkare utvärdera dem och använda samma jämförande metod för att identifiera gärningsmannen så odontologiska kan bidra till att lösa brott även när ingen har dött.

Expert Insight

Lag kriminaltekniska tandläkare arbetar med varje stat planer katastrof förberedelser. De tåg tillsammans så att i händelse av att det finns en massiv katastrof i USA, kan de steg i att hjälpa till med dentala identifiering. Kriminaltekniska tandvård identifiering teamledare är noterade på den amerikanska styrelsen för Rättsmedicinska odontologi webbplats tillsammans med kontaktinformation. Dessa utbildad personal är bland de första som svarade när det finns massa dödsoffer så som efter en flygkrasch. Som hemsk som deras arbete kan tyckas, ger sitt viktiga arbete komfort och stängning till offrens familjer, vilket är en enorm tjänst.

    Previous:nothing
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org