välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användning av djur i medicinsk forskning

Postad av : Camilla Näslund

Djur används i medicinsk forskning för att få information om levande organismer utan att behöva använda mänskliga försökspersoner. Vetenskapen har djur som används i studier i tusentals år och har gjort många genombrott som har hjälpt mänskligheten. Även som ordentlig ansträngning för att minimera och reglera processen att djurförsök är på plats, har många alternativ inte hittats

Du behöver:.
Knytnävsstora boll av clayLarge skål med vatten

.

Historia

Genom århundradena har en rad vetenskapliga och medicinska genombrott har använt djur för att testa teorier. Louis Pasteur var den förste som övertygande bevis på att djur kan användas i forskningen av sjukdomar. Han visade Bakterieteorin genom att ge mjältbrand till får på 1880-talet. Följande årtionde, som används Ivan Pavlov dregla hundar att visa klassisk betingning. År 1922 var insulin från hundar att behandla diabetes. Ryssarna använde en hund, Laika, för att testa effekterna av utrymme på däggdjur 1957 av rusade hon i omloppsbana. Fåret Dolly klonades från en vuxen cell, som visar möjligheterna till kloning teknik 1996.

Funktioner

Det brittiska fackförbundet för avskaffande av Vivisektion uppskattar att 100 miljoner djur prövas varje år.
Fyra klasser av djur som är vanliga: ryggradslösa djur, små djur, katter och hundar och primater.
ryggradslösa djur som flugor och maskar erbjuda forskare inblick i grupptalan och samhällsutveckling. Den korta livslängden gör dem idealiska kandidater för storskalig forskning. Men maskar och insekter har mindre utvecklad nerv-och immunsystem, vilket begränsar deras användbarhet i sjukdom arbete.
möss och kaniner är de vanligaste av små djur. De genetiska makeup av dessa djur är till 99 procent lika människor. De innehåller också många av de funktioner eftersom de är däggdjur. Enligt US Department of Agriculture (USDA), 20 miljoner råttor och möss används för medicinsk forskning varje år. Fysiologi och toxikologi testning samt genetisk och cancerforskning oftast praktiseras för dessa djur.
Katter och hundar används i neurologi, endokrinologi, kardiologi och ben forskning. USDA visar att 66. 000 hundar används i anläggningar i USA varje år. De flesta är köpta på auktioner eller från härbärgen.
USDA att ungefär 70. 000 primater används i medicinsk forskning varje år i världen. Dessa djur är nästan identiska med människor, vilket gör dem perfekta ämnen för beteendestudier, reproduktiv experiment, genetik, xenotransplantation och aids forskning.
De flesta av dessa djur, med undantag för katter och hundar, föds hela U. S. och Kina för forskning. De flesta av världens försöksdjur kommer från dessa två källor.

Typer

Pure forskning är den vetenskapliga processen undersöka hur organismer utvecklas, beter sig och funktion. Merparten av denna forskning innebär manipulering av gener, studier om minne och socialt beteende och avel experiment.
Tillämpad forskning används för att lösa ett specifikt problem. Genetisk modifiering och drog modifiering är vanliga typer av denna metod för medicinsk forskning.
Xenoransplantation innebär transplantera ett organ eller vävnad från en art till en annan. Detta kan forskare se vilken typ av djur är förenliga med varandra.
Toxikologi testning är en form av säkerhetsåtgärd för människor. Läkemedel och kosmetika är först testas på djur för att se effekterna på en levande organism. Detta innebär droger, städning och hår produkter och makeup. Forskare registrera effekter på olika delar av kroppen, inklusive mag spår och ögon.

Betydelse

Den etiska rörande djur i medicinsk forskning är föremål för mycket debatt. Genom historien etablerade många motståndare vivisektion organisationer för att bekämpa den forskning, som hävdar det orsakat onödig smärta och obehag på djur.
Den första lagen om behandlingen av djur i medicinska tester grundades år 1876, då det brittiska parlamentet passerade Grymhet mot Animals Act. Den amerikanska passerade Laboratory djurskyddslagen 1966, som satte krav på hur djuren ska hållas och en process för att dödshjälp för försökspersonerna följande experiment. National Institute of Health och institutionella Animal Care och användning kommittén övervaka medicinsk forskning riktlinjer. Men gäller inte dessa lagar inte till husdjur.
Moderna grupper som personer för etisk behandling av djur arbetar för att stoppa användningen av djur i medicinsk forskning. Vissa delar inom organisationerna har åtagit olagliga handlingar att stoppa testning.

Överväganden

De flesta regeringar och vetenskapliga organisationer begära att djurförsök bör begränsas till det absolut nödvändiga och bör kräva så lite lidande som möjligt. USA, EU och många andra länder har anpassat grundprinciperna för denna forskning kallas de "tre skivor. "
Minskning av djur i medicinsk forskning verkställs att kräva forskare att få mer information från färre djurförsök.
Byte av djur i tester som inte kan kräva en helt organism för att slutföra forskningen.
Vidareutveckling av processen för att minimera eller kontrollera lidande, ångest och smärta. Denna process kräver också bättre levnadsvillkor för de djur som fortfarande används.
Även om dessa insatser har gjort framsteg, forskare inte kan hitta lämpliga ersättare, eller alternativ till många former av djurförsök.

    Previous:nothing
    Next:medicinska fördelar med nanoteknik
    
    Copyright © 2011 give2all.org