välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om medicinteknik verktyg

Postad av : Stefan Svensson

Medicinsk teknik verktyg låter kanske komplicerat och även obekanta. Begreppet beskriver klassificeringen av enheter och maskiner som används inom medicinen att diagnostisera sjukdomar, ge läkare att undersöka patienter och erbjuda lösningar på hur man kan behandla villkor. Medicinsk teknik verktyg kan vara allt från tungspatel till CT-scanning, men måste genomgå en rigorös granskning och godkännande innan de kan användas av läkare eller allmänheten

Funktion

Biomedicinsk verktyg teknik fylla en viktig funktion när det gäller medicin. De hjälper till att diagnostisera tillstånd och sjukdomar med större noggrannhet, och ge läkare med att hitta botemedel, behandlingar och förhindra sjukdomar för sina patienter. De kan också byta ut och har olika funktioner i kroppen eller kroppsliga strukturer, såsom en hjärtklaff eller en protes. De är ofta inte kemiskt baserade, till exempel droger eller andra läkemedel, vilket gör dem oberoende från kroppens metabolism effekter.

Typer

Det finns många typer av medicinsk teknik verktyg, där alla utför olika uppgifter och funktioner av särskilda skäl. Dessa verktyg allt från bekanta till enheter som man inte nödvändigtvis överväga en biomedicinsk teknik verktyg. Några av de mer välkända av dessa verktyg inkluderar pacemakers, hjärt-lung maskiner, dialys, implantat och konstgjorda organ. Men de omfattar också verktyg som infusionspumpar, konstgjorda lemmar, korrigerande linser, cochleaimplantat, okulär protetik och dentala implantat.

Identifiering

Medicinsk teknik verktyg delas in i tre klassificeringar baseras på hur mycket skada eller svårighet de tillför användaren på den särskilda eller allmänna kontroller som krävs för enhet och om de kräver postmarket godkännande och vetenskaplig granskning innan de släpps till allmänheten. Klass I för medicinsk teknik verktyg inkluderar tungspatel, bäcken, bandage, handskar undersökning eller handhållna kirurgiska instrument. Klass II-verktyg inom området medicinsk teknik kräver inte bara en viss nivå av särskilda eller generella kontroller, måste de också har specialiserat krav på märkning, obligatoriska normer för prestanda och postmarket kontroll för precision och effektivitet. De inkluderar icke-invasiv utrustning såsom röntgenapparater, PACS (Picture Archiving System), elektriska rullstolar, infusionspumpar och operationsdukar. Klass III biomedicinsk teknik verktyg måste ha alla de allmänna dragen i klass I-verktyg men kräver postmarket godkännande och måste genomgå vetenskapliga undersökningar innan de marknadsförs till allmänheten. De omfattar mer invasiva verktyg såsom ventiler ersättning hjärta, silikongel fyllda bröstimplantat och implantat cerebral stimulatorer.

Funktioner

Ett annat område medicinsk teknik tools inkluderar avbildning teknik som medicinsk avbildning. Detta gör att läkare att diagnostisera sjukdomar, villkor eller andra sjukdomar genom icke-invasiva metoder. Dessa verktyg eller maskiner ingår genomlysning, som fångar realtid rörliga bilder av en patients kroppsliga strukturen, magnetisk resonanstomografi (MRT), nuklearmedicin, Positron Emission Tomography (PET) scans, projektion röntgen, såsom röntgenbilder och CT-scan; tomografi, ultraljud, och elektronmikroskopi.

förordningar

Medicinsk teknik verktyg kräver en enorm mängd dokumentation som styrker att verktygen genomgick en noggrann granskning av huruvida de har utformats, testats, förvaltas och användas precis på det sätt de var avsedda. Varje verktyg skall genomgå en grundlig regelverk och godkännande för att minimera ineffektivitet eller skada. Dessa föreskrifter höja kvaliteten på diagnoser och ta bort sannolikheten för att viktiga steg var uteslutna från processen. I USA finns det två regelverk grenar under vilka biotekniker måste vända sig till för prövning och godkännande av sina produkter. Dessa inkluderar FDA (Food and Drug Administration) godkänner klinisk enheter och tekniker, och Consumer Product Safety Commission, som godkänner produkter-exempelvis verktyg som används i sjukgymnastik-för konsumentbruk.

    Previous:nothing
    Next:användning av djur i medicinsk forskning
    
    Copyright © 2011 give2all.org