välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rättsmedicinska fingeravtryck fakta

Postad av : Jeanette Morales

Filmer och tv skildra fingeravtryck som ledtrådar till att lösa mysterier och framhäva vikten av rättsmedicinska fingeravtryck. Trots att Hollywood målar en glamorös-och ibland orealistiska-bild av yrket, fortfarande spelar en oerhört viktig roll för att lösa verkliga brott

Friction Vallar

En människa palm, har tunga och fingrar upp huden åsar som kallas "friktion åsar. " Dessa åsar bildar mönster som klassificeras som virvlar, valv och bågar, som används av kriminaltekniska utredare för analys. Fingeravtryck är oftast tagna från händer, men fotavtryck kan också vara viktigt när återkrävas vid en brottsplats.

Metod Origins

brittisk vetenskapsman Sir Henry Edward utvecklat Tio utskriftssystemet i slutet av 1800-talet. Den användes först i Indien, vilket gör att polismyndigheterna att kategorisera och peka ut enskilda märken. Edward grupperade mönstren i två värde mönster och nonvalue mönster med numeriska värden tilldelas varje, att låta honom använda en gemensam metod för identifiering.

Denna metod användes för år till Automated Fingerprint Identification System (AFIS ) infördes på 1980-talet. Systemet, som fortfarande bygger på Edward arbete har utvecklats av det japanska Rikspolisstyrelsens. Datorisering skyndade den komplicerade processen i tio Print System och nu gör det lätt att identifiera under kriminalteknisk analys

Skriv Typer

Forensic utredare klassificera fingeravtryck de upptäcker i en brottsplats. Märken som inte är omedelbart synliga och kan bara ses med hjälp av kemiska eller andra metoder kallas latent utskrifter. Fingeravtryck ses med blotta ögat är antingen patent eller plast tryck, varje kategoriserade efter hur det var tryckt.

IAI Examinator Program

År 1915 var den första rättsmedicinsk identifiering tillsatts, International Association for Identification (IAI), som leds av inspektör Harry H. Caldwell av Oakland (Kalifornien) Police Department's Bureau of Identification . År 1977 skapade organisationen Certified Latent Skriv Examinator program, en process som syftar till att bekräfta folks kompetens inom vetenskapen om kriminaltekniska fingeravtryck.

Tekniska genombrott

Teknik fortsätter att bidra till en förbättring av fingeravtryck erkännande vetenskap. Bortsett från datorisering infördes på 1980-talet, de flesta statliga institutioner över hela världen nu använda skannrar för att automatisera fingeravtryck fånga. Detta gör Fingeravtrycken ska ses i högre upplösningar under kriminalteknisk analys.

    Previous:nothing
    Next:rättsmedicinska läkare tullar
    
    Copyright © 2011 give2all.org