välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rättsmedicinska läkare tullar

Postad av : Annika Hultén

Forensic läkare använder sina områden av medicinsk expertis att hjälpa till med juridiska frågor. . De kan arbeta på fall som rör någons död eller besvara frågor som uppkommer i civilrättsliga frågor, såsom fall som familjerätten. Förutom sin läkarutbildning, rättsmedicinska läkare lära sig om hur deras specialiteter, avser de juridiska systemet. De måste få utbildning om hur de ska agera som expertvittne eftersom de ofta ombedd att vittna under domstolsärenden.

rättsodontolog

Forensic odontologists är proffs som använder de principer som tandläkare att arbeta med brottmål och tvistemål. De är skyldiga att genomföra en doktor i odontologi, eller DDS, och få ytterligare utbildning i kriminalteknik.
I brottmål, rättsmedicin odontologists analysera bitmärken som har tillfogats brottsoffer, i synnerhet sexuella övergrepp och fall mord. I dessa fall jämför de tänder av en misstänkt till bitmärken finns på offret. Likaså kriminaltekniska odontologists analysera bitmärken som har hittats på döda ting. De arbetar också för att identifiera kvarlevorna av oidentifierade kroppar. Dessa kan vara brottsoffer, människor som har begått självmord eller offer för naturkatastrofer och olyckor. Forensic tandläkare jämföra tänder av dessa avlidna personer till dentala register för att göra en identifiering. Om det inte finns några tandläkare poster som matchar dessa organ kommer en rättsodontolog skapa en tand profil för den person, vilken innehåller information såsom ålder, socioekonomisk status och kön, som kan liknas vid försvunna personer rapporter.

kriminaltekniska Psykiatriker

Forensic psykiatriker är läkare som har fullgjort hemvist utbildning i psykiatri under läkarutbildningen. De får också ytterligare utbildning i kriminalteknik. Rättsmedicinska undersökningen görs för brottmål och tvistemål och hjälpa advokater förstå de psykiatriska konsekvenser i dessa fall. I brottmål, kriminalteknisk psykiatriker arbetet med dem som rör någons kompetens för att ställas inför rätta eller avstå från att låta sig företrädas av en advokat. De kan också vara inblandade i fall som rör huruvida någon skall vara berättigade att utföras baserat på hans mentala tillstånd. I civil domstol, kriminalteknisk psykiatriker vittna i mål om vårdnad av barn, kompetens att förneka medicinsk behandling eller skapandet av ett testamente.

Rättsmedicinsk expertis

rättsmedicinsk expertis få en medicinsk examen och fylla i ett residens i patologi. De spenderar också ett till två år studera patologi, som är ett medicinskt område som behandlar sjukdomen. Rättsmedicinsk expertis utföra obduktioner, som är medicinsk verksamhet på avlidna personer, för att ta reda på hur någon dött. Dessa obduktioner kan utföras på offer för våldsbrott, människor som verkade friska som avled plötsligt eller dödsfall som inträffat under ovanliga omständigheter. Rättsmedicinsk expertis studerar också skador i syfte att upptäcka om någon har varit utsatt för pågående missbruk. De arbetar för att bekämpa sjukdomar och genetiska sjukdomar, och tala till familjer av avlidna personer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org