välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en rättsmedicinsk undersökning?

Postad av : Valon Istrefi

Rättsmedicinska undersökningar är användandet av olika discipliner i juridiska frågor. En del av rättsmedicinska undersökningar är relaterade till det straffrättsliga området-som våldtäkt och mord fall-medan andra rättsmedicinska undersökningar avser civilrättsliga frågor (t. ex. bedrägeri eller medicinsk felbehandling)

Ursprung

Ordet kriminalteknik härstammar från det latinska ordet "forensis", som hänvisar till diskurs som äger rum i ett offentligt forum. När det gäller lagen är offentligt forum rättsväsendet och rättssalen

Typer

disciplinerna kriminaltekniska undersökningar omfattar kriminaltekniska teknik, som kan avgöra hur bränder, bilolyckor och explosioner inträffar. Kriminaltekniska entomologi, som är användningen av buggar att avgöra när någon dött, och kriminalteknisk odontologi, som använder tänderna för att identifiera misstänkta eller offer.

förundersökning

I brottsutredningar kan kriminaltekniska utredningar placera misstänkta vid brottsplatsen, hitta försvunna personer och identifiera kvarlevorna av okända personer.

civilrättsliga ärenden

kriminaltekniska utredningar som används civilrättslig kan leda till bevis som användes i fall som rör bilolyckor, medicinsk felbehandling och vårdnad av barn.

Missuppfattningar

TV show som "CSI" har gjort allmänheten tror att alla fall löses snyggt och snabbt genom användning av kriminaltekniska bevis. Detta är inte fallet-i själva verket inte kriminalteknik inte ens spela en roll i många rättsfall. Denna missuppfattning är känd som "CSI Effect", som har gjort både åklagare och advokater försvar orolig hur det påverkar deras fall.

    
    Copyright © 2011 give2all.org