välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är rättsmedicinsk undersökning?

Postad av : Camilla Näslund

Rättsmedicinska undersökningar används för att undersöka bevis i fråga om lagstiftning. Genom att använda kriminalteknik, kan misstänkta identifieras och kopplas till brottsplatser, frågor som rör bedrägeri kan lösas och försvunna personer finns

Betydelse

kriminaltekniska utredningar är viktiga i både brottmål och tvistemål. Olika områden av kriminalteknik kan förklara olika pusselbitar i ett rättsfall som kan hjälpa advokater lägga fram bevis framför domare och jurys.

Forensic Engineering

kriminaltekniska tekniska utredningar kan vara användbart när man fastställer vad som hände under en bilolycka och som var fel. Det är också används för att undersöka bränder och explosioner.

Rättskemi

Rättskemi används i undersökningar där frågor om gifter i en människas kropp kommer upp. Toxikologi kan upptäcka om någon dog av en gift eller en drog. Toxikologi används också av företag som drogtest sina anställda.

Forensic Art

Forensic konst kan användas i fall med försvunna personer när offer eller misstänkta inte kan hittas. I dessa fall kan kriminaltekniska konstnärer använda teknik ålder progression för att skapa tolkningar av hur någon kan se ut efter flera år.

Forensic Psychology

Forensic psykologi är användbar när det bevis på en brottsplats är inte tillräckligt för att identifiera en misstänkt . I dessa fall kriminaltekniska psykologer använda information brottsplatsen för att skapa en profil av en eventuell misstänkt, vilken innehåller information om personens ålder, yrke och civilstånd.

    Previous:nothing
    Next:vad är en rättsmedicinsk undersökning?
    
    Copyright © 2011 give2all.org