välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av galvaniserade rör

Postad av : Ulf Friberg

Galvaniserade rörledningar är stålrör som har genomgått den galvaniseringsprocess som förhindrar att stålet åldrande och rost. Galvaniserade rör är premanufactured stål doppas i smält zink för att skydda den från väder och vind. Galvaniserade rör finns i olika typer, storlekar och längder. Den här produkten används i underjordiska rörledningar, tunnelbaneservice rörsystem industriella ändamål, vetenskapliga experiment och andra användningar

Rafflande Process

Stål är en järnhaltig metall, vilket gör den känslig för korrosion och rost och över tiden, den kemiska uppdelning av metallföremål. Galvanisering är den process genom vilken stål doppas i smält zink för att belägga den med en nonrusting skyddande skikt. Den zink temperatur är ca 850 grader F och kemiskt obligationer till stål. Zink försämras i mycket långsammare takt än stål och är en prisvärd metall för förzinkning branta rör och andra objekt.

Historia

Galvanisering har funnits sedan början 19th century. Många gamla strukturer och byggnader leds med galvaniserade rör för avlopp och vatten transport. Men naturligt förekommande zink är oren, och äldre galvaniserade rör badade i zink som också innehöll bly och andra föroreningar. Så medan galvaniseringsbaden var elongating livet av stålrör, bly och andra ämnen skulle kunna skada invånare. År 1986 satte Wheatland Tube Company prejudikat för förzinkning med ren zink genom att uppfylla American National Standards Institute (ANSI) standarder

Tillverkning

Tillverkningen av galvaniserade rör förekommer i två huvudprocesser:. Första är stålrör tillverkade från råvaror, och sedan rören är galvaniserade i smält zink. Den färdiga produkten är en kemiskt bundna kombination av stålrör och förzinkning.

Tillverkarna köper råvaror stålprodukter som är slipat till stålband, eller ark. Bladen är sedan rullas in rör och de två ändarna svetsas samman. Det antal gånger bladet rullas avgör storleken på röret. Därefter dessa prefabricerade rör är doppade i smält zink. Den färdiga produkten är galvaniserat rör, som är resistent mot korrosion.

Egenskaper och fördelar

Fysiskt, galvaniserade stålrör är något mörkare än stålrör på grund av zink mörkare färg. Även galvanisering inte direkt stärka redan starka stål skyddar zinkskiktet den från att bryta ner och så småningom försvagas. På grund av detta, är galvaniserat stål används från att bygga skyskrapor att transportera vatten. Ekonomiskt galvaniserade stålrör är billiga och återvinningsbara.

Missuppfattningar

En vanlig missuppfattning om galvaniserade rör är att det taints och till och med förgiftar dricksvatten när det används för att transportera kranvatten. Det är sant att vissa mineraler och kemiska egenskaper av dricksvatten kommer att lösa upp zink beläggning på stål, men de är i så små mängder som inte skadar den mänskliga kroppen. Denna rädsla är inte ogrundad, men, faran ligger i blyledningar, eftersom bly kan bygga upp i kroppen över tid.

    
    Copyright © 2011 give2all.org