välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hälla ättika i bakpulver

Postad av : Camilla Näslund

Det är allmänt känt att blanda gemensamma hushållet ättika och bakpulver, en annan vanlig i hemmet, kommer att orsaka en kemisk reaktion. Den svaga syran i vinäger kombineras med de grundläggande bikarbonat i bakpulver för att producera koldioxid och vatten. Eftersom vinäger och läsk är billiga och giftfria, och de ämnen också säkra, kan dessa två ingredienser kombineras för att fylla en mängd olika roller, exempelvis rengöringsmedel, och skapa projekt vetenskap för barn.

Du behöver:
bakpulver
. Vinäger.
Vatten.
Hink.
Måttbägaren och sked.
Plast vattenflaska.
Stora, platta bakning.
Lera.
Diskmedel tvättmedel.
Mat färg.


1.
Göra en allmän rengöringsmedel. I en liters hink och lös 1 /4 kopp bakpulver i 1 /2 liter vatten. Tillsätt 1 /2 kopp ättika. Blanda väl. Se till att använda en hink som är mycket större än mängden ingredienser för att förhindra skumbildning åtgärder från överfyllda. När skummande är klar kan du försegla denna renare i en flaska för senare användning.

använda detta som en allrengöringsmedel för att ta bort kaffe och te fläckar från koppar, för rengöring av rostfritt stål eller sänkor emalj, och för att avlägsna hårt vatten fläckar från duschväggar. Det är säkert att använda på nästan alla underlag.
2.
Rengör och GÖRA LUKTFRI kök och badrum avlopp. Häll en kopp bakpulver ner i avloppet. Följ den här med en kopp varm ättika. Låt sitta i fem minuter sedan köra varmt vatten i avloppet. Den kemiska reaktionen hjälper till att lösa eventuella uppbyggd i rören. Denna metod kan också användas för att rengöra och GÖRA LUKTFRI en sophantering.

Om avloppet är tilltäppt, avlägsna stående vatten innan du häller i bikarbonat. Övervaka avloppet tätt som du häller i ättika. Häll inte i mer vinäger om skum produceras av reaktion når diskhon nivå.
3.
Lära barnen om kemiska reaktioner genom att göra ett utbrott vulkan som använder bakpulver och ättika att skapa utbrott. Skulptera lera i en vulkan runt en tom vattenflaska av plast med locket bort. Gör denna skulptur i en stor, platt bakning. Häll varmt vatten i flaskan tills den är 3 /4 full. Tillsätt 2 msk. bakpulver och några droppar diskmedel tvättmedel. Lägg till lite mat färg om du vill färgade lava. Häll sakta i ättika. Utbrottet sker nästan omedelbart.

Tips och varningar


  • alltid lös bikarbonat i vatten innan man kombinerar med ättika. Dessutom alltid häll ättika långsamt i bakpulver lösningen. Häll sakta och observera det orsakar att se det blir inga svämma över eller explosion. Häll aldrig i bikarbonat i ättika för att det är svårare att kontrollera reaktionen.
  • försiktig när kombinera ättika med bakpulver. Det finns en naturlig kemisk reaktion som kommer att släppa gaser. Detta är vad som orsakar den skummande åtgärder. Om denna reaktion sker i ett litet eller sluten container, kan den orsaka inneslutningen att explodera. Dessutom, även om behållaren är öppen, kan reaktionen leda till att innehållet att rinna över.
    
    Copyright © 2011 give2all.org