välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

HARPYA kost

Postad av : Jan-Olof Stoor

Den HARPYA hör hemma i delar av Centralamerika och norra Sydamerika, däribland Argentina och Brasilien. Det är de nationella fågel i Panama. Kvinna harpy örnar är oftast större och långsammare rörelser än män och på grund av detta, i allmänhet äter större bytesdjur än manliga harpy örnar

Jakt

Harpy örnar brukar jaga i stora skogsområden, men är också känd för att jaga i öppna utrymmen i närheten av eller omges av skog, såsom ängar eller Glens. Eftersom de är hemma i Cenrtal och Sydamerika, de ofta jagar i regnskogen. Harpy örnar kan manövrera väl genom skogsområden, rycka sitt byte från extremiteterna av träd med sina stora, vassa klor.

Däggdjur

Harpy örnar äter ofta stora däggdjur som possoms, tretåiga och Tvåtåiga sengångare och apor. Den HARPYA har varit känt att offer på sengångare och apor som väger över 15 pounds. Harpy örnar äter oftast bara en del av ett stort djur och lämna resten hängde på en gren. Harpy örnar äter landlevande djur såsom små rådjur, gnagare, piggsvin och.

Kräldjur

Harpy örnar också lever på stora reptiler som lever i skogen såsom leguaner och ormar.

Andra fåglar

Harpy örnar byte ofta på andra typer av skogsfågel som papegojor.

I fångenskap

Harpy örnar i fångenskap är oftast matas rått kött som har tinats. Gnagare och kanin brukar ges till fångenskap harpy örnarna.

    Previous:nothing
    Next:vilda djur i Gobiöknen
    
    Copyright © 2011 give2all.org