välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en vatten raket

Postad av : Jonathan Nyberg

Att bygga en vatten raket med ditt barn kan vara en rolig aktivitet för att få dig ut ur huset på en varm dag. Många skolor har använt vatten raketer som ett experiment att visa den praktiska tillämpningen av Newtons rörelselagar. Detta ger dig möjlighet att utforska vetenskap under denna verksamhet eller helt enkelt spendera lite anständig, kvalitetstid tillsammans. En annan fördel med att bygga en vatten raket är att det är ett relativt enkelt projekt för att bygga med hjälp av billiga material som vanligtvis finns i de flesta stadsdelar.

Du behöver:
2 tom 2-liters plastflaskor
. 1/2-tums PVC-rör, 10 fot.
1 1/2-tums PVC-rör, 2 inches.
1/2-inch slip tee.
2 1/2-tums PVC gavlar.
1/2-tums PVC adapter med halka och invändig gänga.
1/2-tums PVC adapter med halka och utvändig gänga.
Teflontejp.
PVC cement med applikator.
Slangklämma som öppnas till 1-tums diameter.
8 buntband den 8 inches lång.
Surrningsgarn, 3 meter lång.
Däckets ventil.
Däck tryckmätare.
Sandpapper.
Marker.
Saw.
u00BD-tums borr.
u00BC tums borr.
Tång.
Måttband.
Candle .
Silvertejp.
Sax.
Härskare.
Luftpump med manometer


1
Använd för att såga röret i följande längder:. . 2 inches, 18 inches, 22 inches, 30 inches och 48 inches .
2.
Använd borr och en 1/2-tums borr för att skapa ett hål i en av gavlarna. Som du borrar, håll ändstycke med tång, och se till att ytan under dig är stabil.
3.
Städa ur plasten spån från insidan av gaveln och säkra ventilhuven på ventilen. Använd tång för att dra ventilen genom gaveln.
4.
Förbered gavlar och rör för limning genom att slipa alla inre och yttre ytor av de områden som kommer att läggas tillsammans.
5.
Använd PVC cement med applikatorn att limma den andra gaveln till ena änden av 18-tums pipa, limma den andra änden av röret till den övre högra sidan av slip tee.
6.
Limma 2-tums rör till mitten av slip tee, så att den sticker den nedre delen av tee. Fäst den första ändstycke med ventilen går igenom den till botten av denna 2-tums pipa.
7.
Limma sista avsnittet av glida tee till en 30-tums pipa. På andra änden av röret, limmar gängade adaptern som har invändig gänga.
8.
Lim och ansluta den gängade adaptern med utvändig gänga på röret mätning 48 inches lång.
9.
Sätt teflontejp på adaptern genom att vrida röret bort från dig och tillämpa bandet ner, över och sedan upp mot dig.
10.
Sätt in 48-tums pipa i flaskan tills den nästan når botten. Markera en ring runt röret vid den punkt där det är som tangerar överkanten på flaskan munnen med markeringen, vilket bör vara ungefär 11 inches från röret bas
11
Tänd. . ljus, och håll den markerade punkten av röret 1 tum över lågan. Rotera röret och skjut in på det lika från båda sidor tills du har skapat en bula eller något puckel i plast. Placera nu flaskan över röret igen för att utvärdera tätning som knölen skapar.
12.
Mät buntband 5 inches ner och markerar denna punkt med markören. Skär dem på det ställe med sax och rada upp dem med cheferna längst upp. Lägg linjalen gå över mitten av buntband och tejp ner det. Tryck cheferna för de buntband ner och tillsammans så att de som ligger nära som möjligt till varandra utan överlappning.
13.
Skär bort en bit tejp som något överlappar zip band på vardera sidan, och tryck den till nedre delen av buntband ordentligt. Lägg en bit tejp som är lika i längd till andra sidan och trimma kanterna, lämnar en liten mängd tejp över kanten på buntband.
14.
Linda slutet av garn i vissa silvertejp och borra ett 1/4-tums hål i 2-tums rör som ligger nära botten av sektionen för garn för att passa igenom. Trä garn från insidan av röret till utsidan och knut i slutet.
15.
Säkra buntband på röret genom att stänga slangklämma över tejpen remsan vid basen av buntband. Vrid skruven på slangklämman till höger tills det sitter ordentligt. Detta bör placeras så att cheferna för de buntband kan slå ner på utsidan flaskans kant mun. Placera 2-tums segmentet röret med snöre över buntband och tryck flaskan ner till buktar så att zip slips huvuden är fortfarande i rätt läge. Lås flaskan genom att skjuta 2-tums rör hela flaskan munnen.
Sexton.
Ta den andra 2-liters flaska och skär omkretsen markeras med etiketten på toppen och botten. Ta bort etiketten och platta flaskan så det är vikt på mitten. Sätt röret i mitten och spår insidan av den med markören, vänd flaskan tvärsnitt över och kopiera reflektion av den cirkel du spåras bara så att de radas upp korrekt. Klipp ut hålen och håll ner buntband som du sätter röret genom hålen tills de slår i slangklämman. Ta 2-tums rör med snöre från flaskan munnen och använda den på motsatt sida av plasten så att allt går över huvudet zip slips. Trä garn genom de två hålen genom att lägga ena sidan av tråden genom hålet på sidan. Lås full 2-liters flaska på och tejpa snöre ändar till andra änden av 48-tums rör bara så att den inte är slapp.
17.
Tejpa 22-tums pipa , vid den punkt där slangklämma är, att den 48-tums pipa. Tejpa ihop dem igen två gånger till. Anslut ventilen till cykelpump och fylla den tomma 2-liters flaska halvvägs med vatten. Tryck flaskan ner till bula och lås den på med buntband och 2-tums rör
18.
Placera rören så att flaskan är upp och ner i luften. Använd luftpumpen att fylla ventilen för att inte mer att 70 pounds per kvadrattum. Dra i snöret och släpp din raket i luften.

Tips och varningar


  • Tillsyn av en vuxen under det här projektet behövs, och skyddsglasögon kan vara nödvändiga för små barn . Var noga med att inte få lim på gängorna på adaptrar. När du använder PVC cement, bara arbetar i en väl ventilerad plats.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör en ångmaskin
    
    Copyright © 2011 give2all.org