välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilda djur i Gobiöknen

Postad av : Jonathan Nyberg

Gobiöknen är den femte största i fråga om dess storlek i världen, som täcker en halv miljon kvadrat miles. Gobiöknen, som ligger i södra Mongoliet och norra Kina, är hem för en brokig samling av vilda djur. Dessa varelser har gjort anpassningen till att leva i en öken biomen. Djurlivet i denna del av världen omfattar stora hovdjur däggdjur och mycket mindre gnagare.

Asiatiska Ibex

De asiatiska IBEX är ett hovdjur däggdjur som lever på bergssluttningar i hela sitt sortiment, vilket inkluderar Gobiöknen. Den asiatiska IBEX är en typ av bergsget, med hanar som har böjda stora horn och horn av de kvinnliga mycket mindre och pekade mot djurets bak. De asiatiska IBEX har hovar som gör att den skutta runt på steniga ytor klippor och klippor utan att förlora sin balans. Djuret har en kappa färgat i en mörk nyans av brunt på vintern som vänder ljusare på våren och sommaren. De asiatiska IBEX har en kost bestående av lavar, gräs och blad och stjälkar av buskar och buskar. Den stora hanar kan väga så mycket som 280 kg. Påpekar Ultimate hov webbplats. De asiatiska IBEX kan leva så länge som 16 år i det vilda.

Baktriska Camel

baktriska kamelen är den sista av de verkligt vilda raser av kameler, med National Geographic webbplats uppskattar att mindre än 1. 000 finns i Gobiöknen. Den baktriska kamelen har två pucklar på ryggen som används för att lagra fett att däggdjur kan konvertera till vatten. Den baktriska kamelen når höjder av 7 meter, vikt cirka 1800 kg. och kan leva till 50 års ålder. Domesticeringen av baktriska kameler började för över 4. 500 år sedan, med varelse kunna bära ett halvt ton över ökenlandskapet. Det baktriska kamelen svettningar knappt. Detta drag tillåter djuret att bevara fukt. Stora ögonfransar hjälpa till att hålla sanden ur ögonen och kamelens näsborrar kan stänga för att hålla sin näsgångarna tydlig i vinddrivna sandstormar. Den baktriska kamel har också en tjock vinterrock att hålla den varm i kylan, med kamelen trillar håret när vädret blir varmt.

Jerboa

jerboa är en mus-stora arter av gnagare som extremt hoppning förmåga, en funktion som de små djur använder för att undkomma potentiell fara. Den jerboa kan hoppa upp till 10 meter i taget. Elva arter av jerboa lever i Gobiöknen, med den skapade nära botten av näringskedjan, uppätna av rovdjur som kungsörn, Gobi varg och olika ormar. Den jerboa har en lång svans och stora öron. Springråttor är nattaktiva i naturen och letar under natten för frön, gräs, rötter och insekter att äta. Den jerboa får merparten av sitt vatten från något livsmedel man konsumerar. De däggdjur kommer att tillbringa dagen inne i håla, bor utom synhåll för sina fiender och från väder och vind. Ett av de anpassningar av jerboa att öknen livet är knippen av styva hårstrån under dess tår och på botten av sin bakfötter som fungerar ungefär som snöskor, hålla jerboa ovanpå sanden, eftersom den humle och kör.

Snow Leopard

Snön har leopard en bred spridning i delar av Centralasien, med högre åsar i Gobiöknen i sitt sortiment. Snön är leoparden en kraftfull rovdjur och lätt kan ta ner djur så stor som en IBEX, en av de viktigaste målen som en näringskälla. Hanar kan nå längder på 51 inches och väger så mycket som u00A3 125. Honorna är mindre. Djuret är så hemlighetsfull och gäckande att studera den i sin naturliga miljö är mycket svårt. Katten kan finnas på höjder så hög som 18. 000 meter, beroende på San Diego Zoo hemsida, och är hemma på backar, åsar och klippor. Dess diet på vintern ibland kommer att omfatta djur, som orsakar problem med herdar och bönder. Internationella naturvårdsunionen listar snöleoparden starkt hotad, och uppskattar att så få som 500 nu bor i Mongoliet.

    Previous:nothing
    Next:livscykel vatten loppa
    
    Copyright © 2011 give2all.org