välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en flamingo?

Postad av : Jeanette Morales

Medlemmar av djuret familjen Phoenicopteridae, flamingos är stora, rosa vadarfåglar, som bor på tre kontinenter över hela världen. De lever i kolonier och livnär sig på vattenlevande djur. Medan de har liknande egenskaper till andra fåglar, som storkar och änder, de är en helt fristående grupp av djur

Beskrivning

I genomsnitt vuxen flamingos är fyra meter lång, väger mellan tre och nio pounds och har ett vingspann på cirka fem meter. Deras stora kroppar stöds av två långa, smala ben som har simhud fötter för att vada. De har en lång "S" formad hals och en nedåt-svängda proposition som är svart på spetsen. Den kanske mest utmärkande delen av deras utseende är deras ljust rosa fjäderdräkt. Deras fjädrar är denna färg på grund av kemikalier i maten som de äter.

Habitat

Flamingos behöver leva efter vatten, som hela sin kost av små djur är vattenlevande. Flamingos kommer vänja grunda laguner och sjöar, mangroveträsk, tidvattenkraft lägenheter och områden där färskvatten blandas med havet-helst där det finns en bra kombination av vatten och lera för att stödja ett överflöd av mat källa.

Diet

Flamingos får alla sin näring från djurens liv som de hittar i vattensamlingar runt vilken de samlas. Dessa inkluderar alger, räkor, mollusker och många olika typer av insekter. En kemikalie som kallas beta-karoten som finns i alger och räkor ger flamingon fjädrar sin rosa färg. En flamingo äter genom att sänka sin näbb och siktning lera och vatten genom det, filtrera ut dem så att bara maten kvar. De gör detta genom att använda sina taggiga tungan för att tvinga blandningen över lameller, finger-liknande utsprång inuti näbben som fungerar som silar. Fåglarna kommer ofta gå sakta fram genom vattnet flyttar huvudet från sida till sida, snabbt öppna och stänga näbben när de sålla.

Kolonier

Flamingos lever i kolonier, varav en del kan vara enorm. Kolonier kan variera i storlek från ca 50 medlemmar till cirka 20. 000, beroende på art och den miljö där de lever. Den största kända koloni finns i Östafrika och innehåller över en miljon flamingos.

Flight

Flamingos är extremt skickliga flygblad. De kan flyga långa sträckor för att hitta tillräckligt med mat. Vissa har bokförts som har flugit över 300 miles på en enda natt. En flock kan flyga tillsammans med hastigheter på upp till 35 miles per timme. De flyger oftast på natten.

Avel

Flamingos nå mognad vid ungefär sex års ålder. När de är redo att para sig, flamingos bilda par och både individer hjälp att bygga ett bo på marken. Boet är en konisk struktur av lera, stenar och pinnar och kan vara 12 inches hög. Honan lägger ett enda ägg som båda föräldrarna ruvar. Den unga kläcks efter cirka 30 dagar. Unga flamingor har grå eller vita fjädrar, den rosa färgen som utgör endast när de har ätit räkor och alger under en viss tid. Förändringen i färg uppstår vanligen vid omkring tre års ålder. Unga flamingos samlas i "daghem" i en koloni, övervakas av ett fåtal vuxna fåglar, vilket gör att föräldrarna att gå och foder.

Läge

Det finns sex olika raser av flamingon, som alla har en avgränsad geografisk räckvidd (även om vissa arter inte samexistera på vissa platser). James flamingon och Andinska flamingo både befolka foten av bergskedjan Anderna i västra länderna i Sydamerika. Den chilenska flamingon lever också i Sydamerika, men i mer tempererade, lågt liggande delar av kontinenten. Västindien Flamingo, som namnet antyder är bosatt på öarna i Karibien. Den större flamingon har det största sortimentet, som bor i Europa, Asien och Afrika, medan den mindre flamingon finns främst i Afrika och Indien.

Previous:nothing
Next:stora blå häger information

Copyright © 2011 give2all.org