välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är mullbär växter & silkesmaskar släkt?

Postad av : Valon Istrefi

Bladen av mullbärsträd är den enda källan till föda för silkesmaskar larver som är unga i silkesodling fjäril. Silkesmaskar är helt beroende av mullbärsträd-den unhatched ägg läggs av mal på bladen, och bladen själva ger näring som larverna växer. När de är redo att förpuppas, kommer larver kokong själva genom sprutning silkestrådar som rullas ut och skördas. Kommersiella silke för kläder kallas

Mulberry Växter

mullbär anläggningen är lövskog-den förlorar sina blad under vintern. Detta i sin tur bestämmer en växtsäsong för silkesmaskar larver. Träden bär frukt som konsumeras främst av vilda djur. Flera varianter av träd som finns inom mullbär familjen. De flesta mullbärsträd är hemma i Asien men de röda mullbär är inhemsk i Nordamerika. Nykläckt silkesmaskar måste konsumera ung mullbärslöv. Som de mognar, de kan konsumera de tuffare äldre bladen

Silkesmaskar

Moderna silkesmaskar är helt domesticerade. De kommer inte överleva på egen hand, och måste skyddsmarkering odlas att se larverna når vuxen ålder. Äggen läggs på sommaren eller tidig höst på de unga mullbärslöv. De kommer att förbli vilande fram till ankomsten av våren, när de kläcks. Silkesmaskar kommer molt fyra gånger innan de förpuppas och är sedan redo att få sitt silke oförpackat från kokong.

Silk Skörd

När silkesodling är redo att förpuppas, kommer det att pressa silkes fibrer runt sig själv förrän det har helt innesluten i den. De kokongerna sedan kokas för att döda för silkesodling och lossa silke trådar. Den silke är noga drog sig undan, och en enda tråd successivt avrullat från kokong så mycket som möjligt. Eventuella återstående siden trådar med skadade fibrer kan fortfarande användas som råvara för andra siden produkter av lägre kvalitet. Ett uns av silkesfjärilsägg kläcks 30. 000 maskar som i sin tur kan producera 12 ton råsilke.

Silkesodling Historia

silkesodling (silkesmask skörd) började i Kina eftersom det vilda förfader till den moderna silkesodling mal sitt ursprung där. Vävning av siden började i Kina, och användes som kläder, tyger och som medium för tryck och målning. Spridningen av silkesodling till väst (av 6: e talet) uppnåddes genom silkesfjärilsägg smugglas ut ur Kina, tillsammans med expertis om hur man odlar dem och skörda silkeskokonger.

Andra födokällor

Övrigt växtblad kan ersätta mullbär som en näringskälla, men silke lägre kvalitet än jämfört med mullbär silke. Icke-mullbär siden produceras främst i Indien för olika kläder och inredning. Bladen på ek och hjul fungerar som substitut för Mulberry.

    Previous:nothing
    Next:vikval diet
    
    Copyright © 2011 give2all.org