välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man använder en Celestron c4.5 astronomiskt teleskop

Postad av : Stefan Svensson

Oavsett om du vill ta astronomi på allvar, eller bara blicka upp mot natthimlen kan Celestron C4. 5 teleskopet göra vad du behöver. Det C4. 5 är en Newtonsk reflektor teleskopet, vilket betyder att den använder en stor cylinder att samla in ljus och styra den i en spegel vid basen. Ljuset är sedan vidarebefordras till en andra spegel, som skickar det genom okularet. För alla som bara har använt refraktor eller sammansatta teleskopen, kan driften av en Newtonsk reflektor teleskopet inte självklart
1.
Skjut ett okular i okularet hållaren sitter på toppen av teleskopet. Den kromade delen av okularet kommer att glida in i hållaren. Vrid skruven på sidan av okularet innehavaren att dra åt okularet på plats. Ju högre siffra på sidan av okularet, desto mindre förstoringen den har, så välj en efter dina behov. Det är bättre att använda lägre förstoring första, eftersom det är lättare att hitta himlakroppar när du använder ett större synfält.
2.
Vrid omkopplaren, kallad Rektascension klämma, som ligger ovanpå den första cylindern direkt ovanför botten. Teleskopet kan nu rotera längs öst /väst-axeln. Dra åt klämman när teleskopet är på plats.
3.
Lossa klämman, som kallas missvisning klämma, som sitter på sidan av första cylindern under teleskopet. Teleskopet kan nu rotera på nord /syd-axeln. Dra åt klämman när teleskopet har placerats.
4.
Finjustera Rektascension genom att rotera Rektascension slow motion ratten sitter på undersidan av cylindern nedanför teleskopet. Finjustera deklination genom att rotera deklinationen slow motion ratten sitter på toppen av cylindern precis nedanför teleskopet.
5.
Vrid vreden direkt under okularet innehavaren att fokusera teleskopet. Vrid någon av rattarna medurs för att fokusera på ett objekt långt borta och moturs för att fokusera på ett objekt som visas närmare dig.
6.
Placera ögat mot okularet för att visa objektet genom teleskopet. Om du söker genom glas eller dimma, kan det vara svårt att fokusera. Ta bort dina glasögon, om du bär dem, om du har astigmatism.

Tips och varningar


  • Titta aldrig mot solen utan rätt filter på teleskopet. Du kan skada teleskopet och med gå blind.
    
    Copyright © 2011 give2all.org