välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är urea bildas?

Postad av : Jonathan Nyberg

Urea är en kväverika organiska ämnen som spelar en nyckelroll i animaliskt avfall ämnesomsättning. Metabolismen av proteiner och aminosyror ger överskott kväve. De flesta landlevande djur och alla däggdjur eliminera den största delen av detta avfall kväve i form av urea i urin

Bildning

I djur, monterar levern urea från avfall. Där kallas avfall kväve i form av två aminogrupper (NH2) och en molekyl koldioxid (CO2) binder till en molekyl ornitin. Några steg senare, band ett enzym från urea från slutet produkten och ornitin kommer fri att syntetisera en annan molekyl av urea. Denna process kallas ornitin-ureaomsättningen.

Blodet transporterar urea från levern i hela kroppen. Njurarna filtrerar bort de flesta av blodets urea och förvara det som urin men kroppen utsöndrar små mängder i svett och bröstmjölk.

Kemi

Urea s kemiska struktur består av två amid grupper bundna till en karbonylgrupp centrum. Dess formel är (NH2) 2CO. En synonym för urea är karbamidperoxid.

Historia

franske kemisten Hilaire Rouelle upptäckte urea i urinen 1773. År 1828 erkände tyske kemisten Friedrich Wöhler att ammonium cyanat han hade syntetiseras i själva verket var urea. Med denna upptäckt blev Wöhler den första att någonsin skapa en igenkännbar organisk förening från grunden. Innan dess hade kemister ifrån att organiskt liv kemi och livlös kemi var helt skilda från varandra. Wöhler är känd som far till organisk kemi.

industriella syntesen

Tillverkare tillverkar karbamid från koldioxid och ammoniak-tur tillverkas av naturgas och luft. Vid hög temperatur och tryck, två ammoniakmolekyler reagerar med koldioxid molekyl för att producera en molekyl vardera av urea och vatten. Lösningen värms upp i ett vakuum att eliminera vatten och låt nästan rent smält urea, som sprutmunstycken i luften för att skapa torka korn med ren urea.

Använd

Urea ofta påträffas som ett gödselmedel, men det har fler användningsområden. Industriella kraftverk använder urea för att minska mängden nitrat och nitrit som produceras i kolförbränning. Urea kan användas i färg applikationer som tie-dö. Det kan vara en komponent i medicinsk salvor samt mjukgörande hud och annan kosmetika. Det kan även finnas i kylsystem, hartser och i jäst tillverkning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org