välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar sammanpressbarhet av luft

Postad av : Annika Hultén

När en viss mängd luft packas jämnt, är det möjligt att kvantifiera kompression matematiskt. Kompressibilitet mäter motståndet ett ämne erbjudanden på förändringar i sin volym. Ju mindre värdet av kompressibilitet är för ett ämne, desto svårare är det att packa. Efter beräkningen kan du jämföra dess värde med andra ämnen för att se om de står emot kompression på liknande sätt. Beräkningen av kompressibilitet är ett centralt begrepp i studien att tillämpa krafter för att ändra ett objekts volym utan att ändra sin form i tekniska tillämpningar.
1.
Bestäm formen på luft under kompression.
2.
Bestäm volymen av formen i kubikmeter. Volymen av en kub hittas genom att multiplicera längd x bredd x höjd, där varje uttryckt i meter. Om formen är en sfär, beräkna volymen med hjälp av formel (4 /3) x pi xr ^ 3, där "r" är radien av sfären i meter.
3.

Identifiera kraft i Newton, som använts på ytan eller ytorna på objektet. En sfär har en enda yta, medan en kub har sex sidor som är lika stora kvadrater.
4.
Beräkna område en av ytorna på objektet i kvadratmeter. Multipliceras längd x bredd ger torgets yta. För att beräkna arean av en sfär, använd formeln 4 x pi xr ^ 2.
5.
Hitta nya, minskad volym av formen efter kompression utnyttja dess mindre dimensioner.

6.
Subtrahera den nya volymen från den ursprungliga volymen och därefter dela detta resultat av den ursprungliga volymen för att få belastningen på luften.
7.
Dela kraft som den del av ytan för att få belastningen på luft i enheten newton per kvadratmeter.
8.

Dela stam av stress, och sedan multiplicera med negativt att få sammanpressbarhet av luft i enheten meter i kvadrat per Newton.

tips och varningar


  • Vanliga läroböcker hänvisar till en mängd kallas bulk modulus. Huvuddelen modulen är det reciproka av kompressibilitet.
    Previous:nothing
    Next:beskrivning av en termistor
    
    Copyright © 2011 give2all.org