välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilken information kan en rättsmedicinsk forskare avgöra från ett mänskligt hår?

Postad av : Camilla Näslund

Hår är en typ av spår bevis som samlas in av utredarna brottsplatsen och analyseras av kriminaltekniker. Hår är en utmärkt källa till information om ett brott eftersom tack vare dess sammansättning, är det möjligt att stanna intakt under lång tid-om det inte har bränt. Genom att studera hårstrån hittas på en brottsplats kan kriminaltekniker hjälpa återskapa omständigheter kring ett brott genom att avslöja viktig information som utredarna behöver lösa ett fall

Du behöver:.
1 röd lysdiod (2.
0 volt, 25 milliampere).
1 motstånd (1 /4 watt, 220 ohm).
1 batteri (6 volt, med våren terminaler).
3 startkablar (12 tum, med krokodilklämmor).

Förekomst av Poison

När kriminaltekniker analysera hår från ett brottsoffer, kan de avgöra om gift-såsom arsenik- var inblandad i fallet. Detta beror på att håret är absorberande och kan plocka upp någon gifter som finns inne i någons blodomloppet. Genom att undersöka offrets hår, är det möjligt att avgöra hur mycket gift är i offrets system och hur ofta giftet hade administrerats.

Ålder

Även kriminaltekniker kan inte avgöra någons exakta ålder från analysera hår kan håret ge några ledtrådar om någons ungefärliga åldersgrupp. Hårstråna från ett spädbarn, till exempel, kommer att visas finare och mindre tydliga när den undersöks i mikroskop än vuxna hår. Även hår som har förlorat sina pigment kan vara en indikator på att de kom från en äldre person.

Kön

När kriminaltekniker undersöka hår i mikroskop, är de inte kunna avgöra vad någons kön. Dock kan okulärbesiktning ge viktiga ledtrådar om håret har behandlats, som i allmänhet förknippas med kvinnor mer än med män. Om håret som undersöks fortfarande har sina folliklar kan kriminaltekniker få lite insikt om kön genom att köra tester på hårsäcken, är det dock vanligare att köra DNA-prov på hår att ta reda på kön information.

Lopp

I många fall kan någon ras att fastställas när kriminaltekniker undersöka ett hår under mikroskop-även om håret kom från ett spädbarn, eller om håret innehåller ovanliga rasliga särdrag, kan detta inte vara möjligt. Generellt finns det tre typer av hår som kriminaltekniker undersöka: kaukaser (som kommer från människor av europeisk härkomst), negroid (som kommer från människor med afrikanskt ursprung), och Mongoloid (som kommer från personer med asiatiskt ursprung)

rekonstruera ett brott <.

När kriminaltekniker undersöka hårstrån, kan de bestämma ofta några detaljer om hur ett brott har begåtts. Kriminaltekniker titta på hårstråna att se om de vilja flyttades eller om de fäller naturligt från någons kropp. Om ett hår drogs från någons kropp, kan det vara ett tecken på en våldsam kamp som inträffade under loppet av ett brott.

    Previous:nothing
    Next:rättsmedicinska karriär
    
    Copyright © 2011 give2all.org