välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar mineraler

Postad av : Jan-Olof Stoor

Det finns många typer av mineraler, med flera med en påfallande liknande utseende med varandra. Vissa mineraler har ett högre marknadsvärde än andra baseras på en viss uppsättning kriterier-inklusive men inte begränsat till lyster, storlek eller efterfrågan

 


 

Du behöver:
Hammer
. Mineral Field Guide.
Förstoringsglas.
 

Identifiera Minerals


1.
Ta en Fälthandbok eller bärbar illustrerad bok som används för att identifiera saker som mineraler, fåglar och träd .
2.
Försök att använda färg som en mätare. Även om det inte alltid pålitliga med mineraler som kvarts, är malakit ett säkert kort som den alltid visas i en grön färg.
3.
Gnid mineral över en strimma tallrik, eller oglaserade kakel i porslin . Här kommer de mineral alltid lämna ett spår av exakt samma färg. Även kvarts, som finns i flera färger, har en konsekvent vit strimma.
4.
Domare ett mineral: s öppenhet, eller hur bra ljus passerar igenom. De tre grader är genomskinliga (objekt kan ses genom mineral), genomskinligt (du kan se ljuset, men inte föremål) och opaka (du kan inte heller se ljus eller objekt).
5.
Notera hur mineralet reflekterar ljus. Sin lyster är fast besluten att vara av metall, som med guld, eller icke-metalliska, som med turkos och diamant.
6.
Skrapa. Använda Mohs 'hårdhet skala på San Diego Historiska museet, följ instruktionerna för att testa hårdhet genom att försöka skrapa en mineral med en annan (se Resurser nedan).
7.
Crack mineralet med en hammare. Dess klyvning, eller brott längs plan på svaghet, kan identifiera vad det är. Rhombohedral klyftor form sexsidiga prismor, som med kalcit.
8.
se efter om din mineral brutna, snarare än att den rena bryter kännetecknande för klyvning. Kvarts och koppar kommer inte att visas klyvning, men kommer fraktur i taggiga, ojämna bitar.
9.
Ta en titt på dess kristall form eller hur det har utkristalliserats. Mineral kan bestämmas av axlarna i kristallen, vinklar där axlarna skär och graden av symmetri.
 

Identifiera ett värde av Minerals


1.
Bevara mineraler med en djärv färg. Fet, intensivt färgade mineraler brukar få ett högre marknadsvärde än tråkiga, enfärgade. Rodokrosit från Alma, är Colorado en mycket dyr mineral, främst på grund av dess attraktiva färger.
2.
Kom insyn i åtanke när du väljer mineraler för din samling. Ju högre öppenhet, desto högre sälja kostnad.
3.
Notera eventuella ytterst ovanliga former i din samling av mineraler. Avvikelser eller oegentligheter inom mineral tros vara speciell, unik och även sällsynta. Ett udda antal eller kristaller eller säregna färg kan lägga till sitt värde.
4.
Välj kristaller från en matris eller inbäddat rock, snarare än enskilda mineralkristaller. Dessa är ovanliga och ganska vacker, med en prislapp som matchar!
5.
Kom ihåg att skönhet ligger i betraktarens öga. Några av de mest oattraktiva mineraler har ett mycket högt pris på grund av sällsynthet och sammansättning, särskilt när de innehåller guld eller silver.
 

Tips och varningar


 

  • Du kan ha din mineraler formell bedömning av en gemologist.

    
    Copyright © 2011 give2all.org