välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

azurit mineral information

Postad av : Valon Istrefi

Azurite är en populär mineral vars namn kommer från dess slående blå färg. Det är en kopparbaserad mineral som bildas av vittring kopparfyndigheter. Azurite är också känd som Chessylite, så orörd prover har hittats i gruvor i Chessy, Frankrike

kemiska sammansättningen och

Azurite är en kopparkarbonat. Den har en hårdhet på 3,5 till 4 och kan lätt repas. Azurite former tabellform eller prismatiska kristaller som ofta tvärstrimmig. Den har en tråkig lyster och en ljusblå strimma. Azurite sker ofta med malakit. Malakit kan speckle azurit kristaller eller kan uppstå sida vid sida med det. Azurite har en conchodial fraktur, inte sprickbildning i egenskap plan. Det kommer att skumma i saltsyra och är löslig i ammoniak.

Historia

Azurite först användes som pigment i fjärde dynastin Egypten. Det användes för att göra ett pigment som kallas egyptisk Blue. Under medeltiden var azurit mark, sköljt och passerat för att bilda ett pigment som kallas Prussian Blue. Det blev det mest använda pigment i medelåldern målningar. Azurite används inte längre som pigment som det kan förvandlas till malakit på vissa villkor.

Sorter

Azurite-malakit är en bandad olika azurit vilket är ganska ovanligt. Bluebird azurit finns en mängd azurit som är fläckig med en mörkröd mineral kallas cuprite. Båda dessa sorter är eftertraktade i pärla handel. I open-air situationer är azurit instabil och förlorar hydroxyl. Denna process förvandlar den till malakit samtidigt som kristallstruktur azurit.

Läge

De största kristaller av azurit har hittats i Tsumeb, Nambia. Exemplar av not finns också i Chessy, Frankrike, Schwarzwald, Tyskland och Burra Burra, Australien. De bästa kristaller i USA finns i Arizona, New Mexico och Utah.

Använder

Prospectors använda azurit som en indikator för kopparmalm. Det är populärt bland samlare, av vilka många har prover på displayen. Azurite är också ristade in pärlor, cabochons och andra prydnadsföremål. Eftersom ljus och frisk luft kan tråkig färg azurit kommer smycken beslutsfattare och samlare säl ofta stenen eller hålla den på en sval, mörk plats.

    
    Copyright © 2011 give2all.org