välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bergarter, mineraler & pärla identifiering

Postad av : Camilla Näslund

Mineraler är naturligt förekommande oorganiska ämnen som har specifika egenskaper, och kan identifieras genom att testa varje fastighet. En pärla är en dyrbar mineral som används i smycken. Rocks är en blandning av mer än en mineral. Några av de egenskaper som använts för att identifiera mineral och bergarter är hårdhet, lyster och struktur

Hårdhet

Hårdhet är motståndet ett mineral som repas. Mineraler och ädelstenar repas med olika instrument såsom glasskivor eller ett stål-fil, för att fastställa deras hårdhet på en skala från 1 till 10, kallas Mohs skala, 1 är den mest lätt repas, och 10 är det minst repas lätt.

Streak

Streak är färgen på pulvret i ett mineral. Det testas genom att gnida mineral eller pärla mot en oglaserade porslin kakel. Färgen vänster på kakel används för att identifiera mineral eller pärla.

Luster

Lyster är hur ett mineral eller pärla reflekterar ljus. Det finns två typer av lyster: metalliska och icke-metalliska. Metalliska mineraler blanka och ogenomskinliga. Icke-metalliska mineraler kan vara glasartad, matt eller hartshaltiga.

Konsistens

Rocks kan identifieras, delvis genom sin konsistens. Kurs kornat, finkornigt och glasartade är olika rock identifieringar.

Sammansättning

Rocks består av specifika mineral kompositioner. Till exempel är pimpsten gjord av kvarts och slagg är gjord av järn. De ser likadana ut, men deras kompositioner göra dem två olika stenar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org