välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om kristaller och mineraler

Postad av : Camilla Näslund

Mineraler och kristaller bildas djupt under jordskorpan, stigande uppåt med tidens gång och geologisk aktivitet. Det är möjligt att producera syntet, de flesta kristaller finns i museer odlades inomhus. Mineraler och kristaller har funktioner i geologi, hälsa och näring, religion och helande terapier, konst, smycken och används nu i modern teknik i solceller och halvledare

Minerals Defined

En mineral är en naturligt förekommande, oorganiska fasta som har en viss kemisk sammansättning och karaktäristiska struktur, färg och hårdhet. Många mineraler finns i blandningar, som granit, som är en blandning av kvarts, fältspat och glimmer. Mineraler kan endast identifieras fullständigt med röntgen eller kemiska tester som bestämmer struktur och sammansättning, men det finns test, som kan utföras hemma för att identifiera mineraler. Dessa tester omfattar färg, lyster, transparens, fraktur, hårdhet, densitet, streak och ort.

Kristaller Definieras

En kristall är en typ av mineral som besitter en ordnad repetitiva inre mönster av atomer. Många kristaller i sitt naturliga tillstånd är färglösa, men föroreningar reagerar med ljus för att orsaka en mängd olika färger. Kristaller växa snabbt i vatten som innehåller en hög koncentration av upplösta mineraler, men också växa i smält sten eller ånga. Shape bestäms av temperaturen och trycket på de odlingsförhållanden.

Typer och användningar av Minerals

Den vanligast förekommande mineralet i jordskorpan är aluminium, som härrör från bauxit. Aluminium används för att bygga och transport. Kol är ett mineral som används för framställning av energi, hälften av elektrisk energi i USA kommer från kol. Koppar används för framställning av kablar och ledningar och har tillämpningar inom byggprojekt. Fältspat används i stor utsträckning i glas och keramik fält och guld används inom medicin, odontologi och smycken. Andra vanliga mineraler är gips, Halite, järnmalm, bly, kalksten, glimmer, litium och nickel. Spårämne mineraler som järn, kalcium och mangan är viktiga för människans näring.

Typer och användningar av Kristaller

Ametist, en form av kvarts, får sin ökända lila färg från förekomsten av mangan, men enligt grekisk myt, var Ametist en flicka som uppkommit vrede Dionysius och räddades av Diana när hon vände till en klar sten. Dionysius kände ångerfull och hällde vin över stenen vrida den lila.

Många människor använder ametist att avvärja baksmälla. Citrin sägs främja optimism och hälsa, är tiger öga användbar för att uppnå förståelse och safirer är tänkta att hjälpa till med kommunikationsförmåga. På grund av deras mytiska och vackra natur, är kristaller mest uppskattad för helande, religiösa och konstnärliga ändamål.

Gör din egen Kristaller

För att producera kristaller billigt och enkelt, odla dem på ett snöre. Du behöver 3 tsk. bakpulver, en halv kopp vatten, värmeplatta, 5 till 6 inches av Sting, en liten vikt och en klar injektionsflaska. Häll vatten i en kastrull och lös upp bakpulver en tesked i taget. Värm det, men inte koka den. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt bakpulver tills lösningen är mättad. Kyl och häll i flaskan. Placera strängen, vikt slut ner, i flaskan. När vattnet avdunstar kommer kristaller bildas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org