välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad mineraler är väl vatten?

Postad av : Jeanette Morales

A är väl ett hål som har grävts, borrade eller borrade ner i jorden tillräckligt djupt för att nå grundvattnet som kan hittas i de underliggande akviferer. Regnvatten och snö tränga genom marken för att mata akviferer. Vatten är ett lösningsmedel. Som det färdas genom jorden, löser det lite av allt som det berör, och dessa mineraler bli en del av vattenförsörjningen. Några av dessa mineraler kan vara skadliga för dig och din VVS, medan andra är ofarliga

Du behöver:.
Eller arbetsmiljö.

vanligaste brunnsvatten Minerals

Jordens geologiska sammansättning varierar beroende på region, så de mineraler i alla underjordiska vatten kommer att innehålla olika grader av många olika mineraler. Den vanligaste mineraler som finns i brunnsvatten i de flesta regioner är järn, magnesium, kalcium, zink, natrium, kalium, uran, mangan, bly, koppar, klorid, fluorid, arsenik, sulfater och nitrater.

Några av de inslag som återfinns i brunnsvatten inte kommer från naturliga källor. Produktionsanläggningar, bensinstationer och underjordiska oljetankar är exempel. Om någon av kemikalier, gas eller olja tränger in i marken, blir de naturligtvis en del av vattenförsörjningen.

Föreskrifter och standarder

Environmental Protection Agency (EPA) har strikta regler och standarder för de nivåer av mineral i offentlig vattenförsörjning, inklusive offentliga brunnar. De vill inte reglera privatägda brunnar som förser hemmen, men de gör standarder och rekommendationer för provning finns.

Eftersom privata brunnar är inte reglerade, är det viktigt för alla väl ägaren skall ha sina privata brunnar filtreras och testas regelbundet.

Icke hälsorelaterade frågor

Om koppar, salt eller järn i vattnet är för höga, kommer du att märka en mycket distinkt smak i ditt vatten. Koppar kommer att göra vattnet bitter, salt kommer att göra det smaka salt och järn ger vattnet en metallisk smak.

Mangan, koppar och järn kan orsaka färgning av dina rör, handfat och kläder som tvättas i vattnet. Mangan kan orsaka svarta fläckar på rör, kranar, tvättställ och badkar. För mycket koppar kan lämna fläckar på kläderna. Järn kan färga din VVS, handfat, badkar och kläder med en rostig färg.

För mycket kalcium och magnesium kan orsaka hårt vatten. Hårt vatten kan göra hindra utförandet av tvål och rengöringsmedel och kan också orsaka en grön mineral byggnad i ditt handfat och badkar.

Hälsorisker

mineralämnen i grundvattnet finns vanligen i spårmängder som inte har någon inneboende hälsorisker. Vissa av dessa mineraler kan negativt påverka din hälsa om halterna i din vattenförsörjning är för höga.

Arsenik är färglös, luktfri och har ingen smak. Det kan komma in i vattenförsörjning naturligt, eller som ett resultat av industriella processer eller från närliggande industri eller jordbruk verksamhet. Om du äter för mycket arsenik under en tid, det kan många hälsoproblem, inklusive cancer.

Nitrater är inte skadligt för vuxna, men kan orsaka hälsoproblem och till och med dödsfall hos spädbarn under sex månader gammal.

Fluor är avgörande för en god tandhälsa. I större mängder under en tid, kan det leda till skelettsjukdom.

Intag av bly kan få förödande hälsoeffekter på spädbarn och barn vilket kan resultera i försenad fysiska eller psykiska utveckling.

Uran kan orsaka problem med njurarna, och även cancer vid förtäring under en lång tid.

Hälsofördelar

olika uppfattningar finns om huruvida det finns några hälsofördelar som härrör från mineraler i ditt dricksvatten. Dr Ron Kennedy i Santa Rosa, Kalifornien har studerat mineralkemi av levande system. Från sin forskning har han dragit slutsatsen att din huvudsakliga källa för mineraler bör växter och inte vatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org