välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekterna av vätgas vid förbränning

Postad av : Jonathan Nyberg

Du behöver:.
Test leda med krokodilklämmor i båda ändar
Skruvmejsel med isolerat handtag.

Väte är det lättaste och vanligaste ämnet i universum, står för ungefär 75 procent av hela universums massa. Det är också en av de mest brännbara delar. Vätgas förbränning är bland det enklaste och mest effektiva formerna av förbränning. Användningen av vätgas som bränsle i förbränningsmotorer upptäcktes först i 18th century, och den ursprungliga ottomotorn används också ett gasformigt bränsle som till cirka 50 procent väte i den.

mindre miljöpåverkan

Vätgas förbränning sker med två molekyler av vätgas kombinera med en molekyl syrgas för att bilda två molekyler av vatten och frigör energi. Således, det enda resultat av väte förbränning är vatten och energi --- vilket innebär att ingen koldioxid, kolmonoxid eller oförbrända kolväten. Men eftersom Jacob Wall vid University of Idaho institutionen för bio-och lantbruksteknik påpekar, om felaktig timing och justeringar blandning används, kan det vara en ökning av kväve-dioxid utsläpp, eftersom kvävet i luften kan reagera med syre efter väte utarmning när den pressas samman vid höga temperaturer. Detta kan undvikas genom att använda timing och blandning justeringar för att slutföra förbränning stroke och börja dekomprimera i förbränningsrummet på väte utfiskning.

Brännbarhetsgränser

Brännbarhetsgränser definierar gränser för procentandelar av brännbart i en blandning för vilken blandningen är brandfarlig. Vätgas har ett brett Brännbarhetsgränser, vilket gör det brännbara med stora mängder luft. Detta resulterar i möjligheten att köra en motor på en mager blandning av vätgas och luft-dvs en blandning som innehåller mindre än en teoretiskt ideal procent av väte, vilket gör vätgasdrivna motorer lättare att starta. Det ger också mer fullständig förbränning eftersom all vätgas i blandningen har tillräckligt med syre att reagera ordentligt med. Detta innebär dock också reducerad prestanda som magra blandningar med mer luft än väte innehåller mindre brännbart bränsle och därmed kan produktionen mindre ström.

Verkningsgrad

Den slutliga temperaturen är lägre för mager förbränning, vilket innebär mindre värme upp, bättre smörjmedel prestanda och mindre belastning på kylsystemet. Dessutom är bränsleeffektivitet av väte större än konventionella kolvätebaserade bränslen, vilket resulterar i samma mängd bränsle och ger bättre körsträcka.

Indirekta effekter

Vätgas förbränning i sig är ren och effektiv, men vätgas produktionskostnaderna elproduktion, för produktion av vilket ofta innebär kolvätebaserade bränslen i vissa regioner. Således, om det tas med i beräkningen, att väte förbränning ökar direkt utsläpp av koldioxid. Men om vätgasen produceras med hjälp av några alternativa metoder, eller med el som har producerats utan förbränning av fossila bränslen, kan denna faktor reduceras eller elimineras.

    
    Copyright © 2011 give2all.org