välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är fördelarna med att använda kolkraft?

Postad av : Magnus Ekblad

Kol är en bergart som har en hel del kol och kan användas som ett fossilt bränsle eftersom den innehåller rester av djur och växter som producerar energi vid förbränning. Kol kan användas för att göra många produkter, men det är i första hand används för att generera elektricitet. Även använder kol för att generera elektricitet skapar föroreningar, andra menar att fördelarna med kol uppväger de negativa.

Kol finns i överflöd

USA har mer än 25 procent av världens kolreserver, som utgör cirka 95 procent av landets reserver av fossila bränslen, rapporter TeachCoal. org. Nästan en åttondel av landet ligger på toppen av kol, inklusive delstaterna Montana, Texas och Colorado, och mängden kol USA har kunde senaste 250 åren på landets nuvarande förbrukning, konstaterar National Center for Policy Analysis.

Billig att extrahera och Transport

Kol är billigare att utvinna än olja. Dessutom fossila bränslen anges att transportera kol är mycket mer billig, eftersom det eliminerar behovet av högtrycksledningar att flytta produkten. För att utvinna kol, traditionella tekniker gruvdrift, såsom användning av sprängämnen, roterande knivarna och arbetskraft, är anställda i samband med konventionella tunga maskiner. Kol kan sedan transporteras med pråmar, lastbilar eller tåg, "är nästan 60 procent av kol som transporteras med järnväg, säger TeachCoal. Org.

Eliminering är dåligt för hälsan

En studie av Harvey Brenner vid Johns Hopkins University och rapporteras av National Center for Policy Analysis fann att eliminera de producerar stenkol industrin skulle ha en effekt på hälsan. Brenner, som gjorde research under 1984 för gemensamma ekonomiska kommitté i kongressen, fann att "varje 1 procents ökning av arbetslösheten resulterade i en 2 procentig ökning av förtida dödsfall. " Brenner uppdaterade sin studie 2005 och återigen dragit slutsatsen att man förlorar sitt arbete leder till en ökning av för tidig död.

Det kan tillverka andra produkter

Burning kol bidrar till att skapa andra varor. Den metanol och eten släpptes av kol när det är brända kan användas för att göra plast, läkemedel, gödningsmedel och tjära. Dessutom är kol biprodukter som används för att göra broar, byggnader och bilar. Ta itu med dess många användningsområden, var kol förbränningsprodukter partnerskap bildas mellan USA Naturvårdsverket, att Department of Energy, Federal Highway Administration och Förenta staternas Department of Agriculture-jordbruksforskning Service marknadsföra fördelarna med biprodukter som uppstår genom att bränna kol.

    
    Copyright © 2011 give2all.org