välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fågelhus tillverkad av PVC-rör

Postad av : Magnus Ekblad

Birdhouses är utmärkta tillägg till någon fågel älskare gård. Att ha en fågelholk kommer att ge skydd åt häckande fåglar och ger dig möjlighet att observera dem när de bygger ett bo, lägga ägg och lära sina ungar att flyga. PVC ger en billig ljus medium med vilket du enkelt kan bygga flera fågelholkar på en eftermiddag. Också, eftersom faktiskt lite snickeri behövs för bygga en PVC fågelholk, gör det till ett utmärkt projekt för barn. Hela kostnaden för fågelholk går omkring $ 19. . 00

Verktyg

Du behöver inte en massa verktyg för att bygga en fågelholk av PVC-rör. Den primära verktyg för bygg behöver du inkludera en borrmaskin, en metall-fil, en 1 1/4-tums hålsåg, en 1/4-tums borr för ögat krok och en 3/8-tums borr för pluggen . För att lägga sista handen, kommer du behöva lite PVC renare, 220-slippapper, en bit av tunga tråd (som en klädhängare tråd), med en etch primer och oavsett färg på färg du vill använda.

Material

De material som krävs för att bygga en fågelholk PVC är lätt tillgängliga och de flesta lokala järnhandeln. Du behöver en 8-tums långa 4-tum i diameter bit PVC-rör för kroppen i huset, en 4-tums PVC lock för att locket från botten av fågelholk, en PVC ren ut plugg för toppen, en PVC rensa bort locket för att skruva in kontakten i, vissa PVC lim, en 1/4-tums ögla med en motsvarande mutter och bricka och en 3/8-tums med 2-tums dymlingar stav.

Förbereda PVC

Det första du behöver göra är att förbereda alla bitar för montering. Först, sand alla grova kanter rören tills de är helt slät. Använd PVC-rör för att rengöra insidan av PVC mössa och på utsidan av ena sidan av 8-tums lång bit av PVC-rör. Borra ett hål 1/4-tums genom centrum för rengöringen plugg och sand runt hålet. Du vill alla kanter att fåglarna kommer att vidröra vara släta så att de inte skär sig. Ytorna skall vara rena så att limmet fastnar när du är byggandet av fågelholk.

Konstruktion

Byggandet av fågelholk är ganska självförklarande. Använd PVC-lim för att limma PVC locket till botten av huvudröret. Skruva ögat luren genom 1/4-tums hålet du borrat i PVC kontakten och fäst det med bricka och mutter. Twist den tunga kabeln genom kroken för att hänga fågelholk av. Borra ett 1 1/4-tums hål i framsidan av fågelholk med hålsåg för posten. Var noga med att lämna plats för pluggen under den. Fil kanterna på hålet. Borra ett hål precis under ingångshålet för pluggen. Coat slutet av pluggen med epoxi och klistra in den i hålet. Borra tre 1/4-tums hål i botten av huset för dränering. Cap toppen av huset bort med PVC lim för att fästa PVC rengöringsluckan mössa till huvudledningen, bifoga sedan PVC rengöringsluckan plugg.

Målning

Du kan måla fågelholk med regelbundna husfärg. Du måste städa ytorna först genom att ta bort alla tillverkare klistermärken och svabbar dem med PVC renare. När fågelholk har rengjorts ska du fyll den med spray-on primer eller vidhäftningsmedel. Efter detta kan du måla fågelholk vilken färg du vill.

    
    Copyright © 2011 give2all.org