välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelarna med IQ-tester

Postad av : Annika Hultén

IQ eller intelligenskvot, är en poäng forskare, psykologer och andra beräkna från olika typer av enhetliga undersökningar. Olika delar, inklusive matematiska förmågor, rumsliga resonemang, logik och språk, omfatta IQ-tester. För att kontrollera om barnen behövde extra hjälp i skolan, Alfred Binet skapade och genomförde den första IQ-test 1905. Idag finns det många fördelar med att granska resultaten av ett IQ-test.

Hitta dina styrkor

Att veta en persons styrkor är en av fördelarna med IQ-tester. IQ-test Resultaten visar olika typer av intelligens, även i kroppsliga kinestetiska, existentiella, interpersonell, inom personlig, språklig, logisk-matematisk, musikalisk, naturforskare och rumsliga områden. Att känna en persons primära typ av intelligens kan hjälpa till att avgöra inom vilket område han skulle troligen excel. Till exempel kan en person med musikalisk intelligens bli bättre på att spela instrument än en person med högre språklig intelligens. IQ-tester hjälper människor att upptäcka sina nischer och gör det lättare att utveckla olika färdigheter där personen kommer sannolikt att prestera bättre.

Specialiserade klasser för individer

Det är bättre att testa en persons IQ medan han är ung. Detta gör att specialister för att avgöra om barnet kan anmäla sig till avancerade klasser för barn med hög intelligens. Begåvade barn behöver ofta särskild uppmärksamhet när det gäller att lära. Specialister kan skapa en läroplan som passar behoven hos de begåvade barnet. Detta säkerställer att vi lär oss kommer att utmana den begåvade barn. USA erbjuder också särskilda medel för begåvade barn så att de kan fortsätta att vårda sina färdigheter i speciella institutioner med medel staten ger. Likaså är IQ-tester också en fördel för barn som lär sig långsamt, som den kan avgöra på vilka områden barnet behöver särskild hjälp.

Förbättra andra områden av intelligens

Ytterligare en fördel av IQ-tester är att veta var en person behöver förbättra i andra delar av intelligens. Detta kommer att resultera i en väl avvägd individ. Till exempel människor som inte är matematiskt benägna kan anmäla sig till klasser eller arbeta på aktiviteter som kommer att stimulera sinnet och förbättra matematisk intelligens. Att veta resultatet av ett IQ-test kan berätta mycket om tankeförmågan hos en person.

    
    Copyright © 2011 give2all.org