välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför är järn den bästa kärna för en elektromagnet?

Postad av : Jan-Olof Stoor

En elektromagnet är en typ av konstgjorda magnet. Även om det är gjorda av material som själva inte är magnetiska, när kretsen är dess krets, fungerar den precis som en naturlig magnet, förutom att det kan slås på och av. En elektromagnet är i grunden bara ett batteri kopplad till en spole av tråd virad runt en metall kärna. Metallen används oftast för detta är järn

Upptäckten av elektromagnetiska effekt

År 1820 gjorde den danska fysikern Hans Christian Oersted en viktig upptäckt. Medan leder elektricitet experiment i sitt labb, upptäckte han elektrisk ström kunde avleda en kompassnål. Detta innebar på något sätt den elektriska strömmen var genererar ett magnetfält. Denna förmåga hos elektriska strömmar för att producera magnetfält resulterade i många tekniska innovationer, inklusive elektromagnet.

ursprungsmaterialet för naturliga magnetism

All materia består av atomer. Alla atomer är gjorda av protoner, neutroner och elektroner. De protoner och neutroner klungade tillsammans i mitten av atomer med elektroner som omger dem. Eftersom dessa elektroner snurrar och flytta runt sina atomer, producerar de små magnetiska fält, därför att flytta elektroner elektrisk ström.

Magnetiska domäner

I de flesta material dessa små magnetiska fält, som kallas "domäner", punkt alla sätt och tar ut varandras effekter. I vissa material, som magnetit, dessa domäner linje naturligtvis upp och arbeta med varandra istället. Detta gör hela objektet en stor magnet med ett stort magnetfält. Andra material kan magnetiseras. När ett yttre magnetfält tillämpas på dem, deras magnetiska domäner linje upp, och de kan ibland hålla dem uppradade även när det yttre fältet avlägsnats. Järn är ett av dessa ämnen.

Relativa permeabilitet

Varje material reagerar på magnetfält annorlunda. Ett mått på detta svar är ett objekt "relativa permeabilitet. "Detta nummer är förhållandet mellan de magnetiska fält inducerade i ett objekt till magnetfält som föremålet. Ju högre denna kvot är desto mer magnetizable ett ämne. Om ett ämne är omagnetiskt, är den relativa permeabilitet 1. Det innebär att magnetfält inuti ämnet är precis som det område som tillämpas på det: ämnet tillför inget magnetfält egen Ju högre permeabilitet, desto mer kraftfull fältet inne i substans än det område som gäller för den Iron Den relativa permeabilitet av järn kan vara så hög som 200. 000 om det är tillräckligt rent. Detta är hundratals eller tusentals gånger högre än de flesta andra metaller, även specialiserade vetenskapligt skapade legeringar har en högre permeabilitet. Det är därför järn används nästan alltid för elektromagnet kärnor. När strömmen i tråden genererar dess magnetiska fält innebär det också ett fält i järn, vilket gör det magnetiska fältet av kabeln tusentals gånger starkare.

    
    Copyright © 2011 give2all.org