välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar en solcell

Postad av : P-O Lennartsson

År 1839 upptäckte den franske fysikern Edmund bequerel att vissa ämnen som produceras elektricitet när de utsätts för ljus. Detta är ett resultat av direkt omvandling av ljus till elektricitet på atomär nivå, enligt Gil Knier av NASA. Detta fenomen kallas för "fotoelektriska effekten" och är grunden för solenergi och modern optisk elektronik. En solcell, ofta kallad "solcell," är en enhet byggd för att dra nytta av den fotoelektriska effekten. Det fungerar ungefär som en generator, svarvning ett bränsle (lätt) till elektricitet. Även de mest effektiva solceller behöver industriella resurser att tillverka, kan du bygga en enkel

Du behöver:.
Tunn kopparplåt eller bar
. Koppartråd (kort längd).
Gasolbrännare.
Salt.
Vatten.
Cup.
Pipett.
Tång.
Sten, sand eller betongyta.
Clamp.
Sked eller något liknande att röra.
Liten, tungt föremål.


1.
Med tången, håll kopparplåt i lågan från brännaren tills ett litet område har glödande röda varm åtminstone en minut. Lägg det på sten, sand eller betong att låta den svalna. När den kyls det område som hade värmts upp borde vara svart. (Det kan finnas vissa andra färger blandat med svart. ) Clamp en av kablarna till en ren del av koppar efter att det har svalnat.
2.
Blanda upp en stark lösning av salt. Häll salt i en kopp vatten under omrörning den. När så mycket salt har tillsatts att vattnet inte kommer att absorbera mer, sägs det vara "mättad". Detta innebär att lösningen är så stark som möjligt. Detta bör inte kräva så mycket salt -. Mindre än en kopp
3
med pipetten, lägga flera olika droppar av saltvatten på olika platser på det svartnade område av koppar. . Små skillnader på ytan av koppar kommer att ge olika resultat på olika platser på koppar, så det är en bra idé att ha flera ställen att prova.
4.
Sätt i slutet av en koppartråd i en av de droppar av saltlösning. För att hålla ledningen på plats kan du placera en vikt ovanpå den. Den solcellen är nu klar. Denna kabel bildar nu en terminal av solcellen. Tråden låst i koppar blad är den andra terminalen. De kemiska reaktioner som pågår mellan de brända koppar, ren koppar, och det salta vattnet ger den fotoelektriska effekten. Haka terminalerna upp till vad krets du vill drivas av solcellen.

Tips och varningar


  • Detta solcellen kommer att kunna användas som en ljussensor eller för att skicka signaler optiskt. Det är inte tillräckligt kraftfull för att ladda ett batteri.
  • Följ alla tillverkarens anvisningar och säkerhetsföreskrifter vid användning av en gasolbrännare.
    
    Copyright © 2011 give2all.org