välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

salthalt i marken

Postad av : Camilla Näslund

Medan salt är en naturlig och faktiskt viktigt inslag i miljön, kan hög salthalt i jorden få ödesdigra konsekvenser för jordbrukets produktivitet. Vissa jordar är naturligt högt i salt, medan andra kan bli förorenat över tiden. Effekterna av höga salthalten på jordbrukets infrastruktur kan vara förödande

Konsekvenser

De flesta växter är inte anpassade till hög salthalt. Om jorden blir alltför salinated, minskar jordbrukets produktivitet kraftigt. Missväxt och hämmad växters tillväxt är inte de enda konsekvenser. Salt är frätande på många metaller och ytmaterial som asfalt, och om den inte behandlas, salinated mark kan öka erosion av vägar, ledningar eller ledningar. Som salthalt bli högre, kvaliteten på dricksvatten kan också bli negativt. Höga salthalter kan vara farliga för mänsklig konsumtion. Detta förvärras ytterligare om kemikalier lakas med salt korrosion tillsätts vatten.

Salt utlakning

Underground vattendrag eller djupa jordar kan ha höga saltavlagringar som normalt inte påverkar grödor eller anläggningar ovan jord kan läcka upp genom kapillär åtgärder. Om vatten från brunnar och pumpar marken dras snabbare att den kan ersättas av regn eller grundvatten rörelse, kommer djupa salter börja stiga och slutligen nå ytan. Denna ytterligare förvärras av bevattning med hög salthalt grundvattnet som lämnar lösta salter ovanpå jordlagret. ,

Havsnivåhöjningen

Som globala havsnivån stiga stadigt är kustnära grundvatten gradvis förorenade med hög-saltlösning havsvatten. Det finns ett gränssnitt barriär mellan inre grundvatten och havsvatten som trycks längre in i landet som kustlinjen stiger och ökar inåt tryck. Förorening av grundvattnet är avsevärt under pumpning av brunnar för bevattning eller dricksvatten.

stormfloder

En av de snabbaste sätten jorden blir salinated är genom nedfall av havsvatten som når inre under kustnära stormar. När havsvatten avdunstar, det saltkristaller kvar på marken. Effekten upprepas hela monsunregnen som kuststorm och tropiska cykloner sätta in mer och mer saltvatten på marken. Om tillräckligt regn följa eller överspänningar att inte nå långt inåt land till jordbruksområden, är effekten minimal. Men precis som havsnivåhöjningen ökning är problematiskt för salthaltigt kontaminering, den senaste tidens ökade cyklon frekvens och intensitet accelererande jord försaltning i kustområden.

Kontroller

Nej billiga och effektiva metoder för att avlägsna saltet bygga upp existera, särskilt i ekonomiskt eftersatta områden i Sydostasien där kuststorm är framträdande händelser. Ett försök att avlägsna salthalt är att spola jorden med dricksvatten, kör salt djupare under jord under den bördiga matjord, även om detta inte ett alternativ i många områden på grund av redan ansträngda vattenresurser. Sanering av naturliga miljöskyddsnormer som mangroveskogar och våtmarker hjälper till att kontrollera försaltning i kustområden. För inlandet och jordbruksmark, är det bästa alternativet att helt enkelt begränsa över pumpning av grundvatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org