välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

betydelsen av grundläggande operatör för matematik

Postad av : Annika Hultén

När lära sig grundläggande matematik, vet varje operatör är nödvändigt för varje beräkning. En matematisk ekvation har flera grundläggande operatörer. Dessa operatörer används i det dagliga livet, vilket gör matte en nödvändighet. Även om det finns flera mer komplexa operatörer i matematik, låg enkla matematiska funktioner en grund för mer komplicerade beräkningar

additionsoperatorn (+)</. h2> additionsoperatorn används för att lägga enheterna. Det är summan av två tal. Föraren är den "plus" tecknet eller "+" på tangentbordet. Tillägget operatör används i dagligt beräkningar som balansera ett checkhäfte, lägga pengar och beräkna recept krav.

Subtraktion (-) Subtraktion har samma prioritet som tillägg i en beräkning. Subtraktion och addition är normalt lärt sig samtidigt i grundskolan. Den subtraktionsoperatorn beräknar skillnaden mellan två tal. Operatören symbol på tangentbordet är minus (-) tecken. Subtraktion är motsatsen till tillägg. Istället för att lägga till ytterligare mängder är avhämtade.

Multiplikation

Multiplikation är en beräkning som hittar en produkt av två tal. Operatören för multiplikation är "*" symbolen vid programmering. På "x" är i allmänhet den notationen skriftligen. Eftersom bokstaven "x" kan vara förvirrande om datorer är asterisk som används i stället. Multiplicera två tal tar ett nummer och lägger till samma antal antalet gånger som anges i nästa nummer. Till exempel är 2 * 3 2 + 2 + 2=6.

Division (/)

Division används för att dela ett antal i lika delar. Divisionen symbol är tecknet "/". Att dela ett tal i lika delar beräknar till ett annat nummer. Till exempel skapar 15 dividerat med 5 3 lika delar. Därför, 15 /5=3.

Exponenter (^)

exponenter multiplicera ett tal x antal gånger. På "x" är exponenten av numret. En exponent definieras enligt "^" symbolen. I papper notation är den exponentiella upphöjd. Exempelvis är 2 ^ 3 exponentiell notation för 2 * 2 * 2. Observera att detta är annorlunda än 2 * 3. 2 * 3=6, där 2 * 2 * 2=8.

    Previous:vardagliga användningar av matematik
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org