välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historia molekylär geometri

Postad av : Jonathan Nyberg

Molekylär geometri är bara en aspekt av molekylär vetenskap. Molekylärvetenskap kan inkludera molekylära storlekar formler och spektroskopi. Begreppen molekylär geometri och molekylärvetenskap först förmedlas av Amedeo Avogadro år 1811, men det tog hundra år innan vetenskapen kodifierades av Jean Perrin. I molekylär geometri, är de strukturer av molekyler fast vid vissa band längder och vinklar. Den övergripande formen av molekyler är viktiga för att bestämma deras egenskaper

molekylärvetenskap

molekylärvetenskap är en allmän term som omfattar vetenskapen om molekyler, särskilt molekylär kemi och molekylfysik. Även molekylära kemi studerar kemiska bindningar mellan molekyler och hur de bildar och bryta, fokuserar molekylärfysik mer om fastställande deras struktur och egenskaper. Molekylär geometri är ett fokus under molekylärfysik grund av den viktiga struktur.

Molekylär geometri

Molekylär geometri är att studera hur molekyler ordnas. Det kan visa vilka molekyler är knutna till varandra och sedan kan tala om längden på obligationer samt vinklar som garantierna görs. Även om obligationerna är fasta, så längder och vinklar inte förändras, inte rotera molekyler och kretsar, vilket gör noggranna mätningar svårt. Molekylär geometri är användbart för att avgöra reaktivitet, polaritet, magnetism och andra fysiska egenskaper.

Dalton och Gay-Lussac

Under artonhundratalet molekylär vetenskap var ett nytt koncept, och vetenskapsmän som John Dalton och Joseph Louis Gay -Lussac försökte komma med egna teorier för att förklara molekyler och atomer. Dalton hade ingen metod för att mäta atomer och aldrig differentierade atomer från molekyler. Gay-Lussac kunde Beräkna förhållandet gaser litet antal men inte gå längre i sitt arbete.

Avogadros

Lorenzo Romano Amedeo Carlo Avogadros, Conte di Quaregna e di Cerreto, allmänt känd som Amedeo Avogadro , var en italiensk vetenskapsman föddes i Turin, Italien, den 9 augusti 1776. Avogadros kunde fastställa att atomer och molekyler inte var samma sak. Även om alla saker är gjorda av atomer var antalet av varje atom i ämnet molekylen. Till exempel var vatten består av två molekyler av vätgas och en molekyl av syre.

Perrin

Jean Perrin började studera Brownsk rörelse 1908. Brownsk rörelse är teorin om nyckfulla rörelser av partiklar i en annars orörlig vätska. Albert Einstein förutspådde att vattenmolekyler var i rörelse på måfå men hade inga konkreta bevis. Med det nya ultramikroskop utvecklats under denna period, var Perrin kunna experimentera och uppskatta storleken på molekyler och atomer och deras kvantitet. Med tillförlitliga experiment, blev molekyler mer av en solid vetenskap och inte bara en hypotes.

    Previous:nothing
    Next:molekylär geometri lab verksamhet
    
    Copyright © 2011 give2all.org