välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

molekylär geometri lab verksamhet

Postad av : Ulf Friberg

Molekylär geometri syftar till att beskriva den allmänna former av molekyler, vilket kan ske genom att undersöka hur många limning par omger en central atom, och genom att undersöka hur många par delta i obligationer. Den molekylära geometri-eller tredimensionella arrangemanget av atomer --- av en viss molekyl påverkar flera aspekter av denna molekyl, inklusive dess polaritet, färg, material fas och reaktivitet, för att nämna några. Lab aktiviteter som fokuserar på molekylär geometri ofta handlar om att skapa 3D-modeller av olika föreningar.

VSEPR Teori med ballonger

valens skalet elektron par repulsion (VSEPR) teori gör mäktiga att elektronpar stöter ifrån varandra, och därför kommer att visas i en molekyl så långt ifrån varandra som möjligt. Detta är förklaringen till de många olika former som molekyler kan ta. Enligt scienceteacherprogram. org, för ett labb aktivitet man kan ha studenter konstruera olika geometrier elektron par med ballong par som kommer att inkludera linjär, trigonal bipyramidal, trigonal plana, tetraedrisk och oktaedrisk former och sedan lista de olika egenskaperna hos varje.

Lewis Dot Diagram

Forskaren Gilbert Lewis upptäckte först att de flesta av beståndsdelarna följa en "oktett regeln", vilket innebär det antal av deras valens eller limmade elektroner kommer att lägga upp till åtta. Lewis dot diagram, som är två-dimensionella molekylära representationer, utnyttja denna information och visa parade valenselektroner som prickar, medan enkel-, dubbel-och trippelbindningar visas som motsvarande linjer. Enligt webenhanced. lbcc. edu, kan du få studenter drar ut Lewis prick diagram som ett labb aktivitet. Helt enkelt ge dem en formel för en förening, t. ex. H2O för vatten, och få dem att följa de grundläggande lagarna för limning.

Med molekylära Model Kits

Den kanske mest använda molekylär geometri labb verksamhet är att konstruera modeller från specialiserade molekylära modell byggsatser, som finns i garderoberna för de flesta hög rum skolans naturvetenskap. Enligt scienceteacherprogram. org kan du använda dessa kit, som vanligtvis är gjorda av trä och liknar leksaker, för att bygga kopior av molekyler, medan följande ordentlig geometriska riktlinjer. Olika storlekar och-färgade kulor representerar olika atomer, medan olika storlek och färg ansluter pinnar /stavar representerar olika typer av obligationer. Enligt ed. mtu. edu, för yngre elever som du kanske vill använda ätbara alternativ, såsom att använda olikfärgade marshmallows och andra sötsaker för att representera atomer. Du kan skapa "obligationer" med hjälp av tandpetare.

Hjälp av en molekylär grafikprogram

datorprogramvara tas i spetsen för den senaste molekylära aktiviteter geometri lab. Enligt scienceteacherprogram. org, finns det program som The Rasmus, som gör att du kan bygga och visa 3D-modeller av praktiskt taget alla molekyl eller förening du vill. Du kan visa dessa ämnen i ett antal olika format, och kan även rotera, zooma och beskära dem. En av de viktigaste fördelarna med datoriserad molekylmodellering är att du enkelt kan representera även de mest komplexa molekyler, som annars skulle vara svårt eller omöjligt att göra med standard kit.

    Previous:nothing
    Next:hur man hittar volym i geometri
    
    Copyright © 2011 give2all.org