välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av elektriska brytare

Postad av : Jan-Olof Stoor

Strömbrytare är i kretsar att avbryta och manipulera ström i kretsar. När en växel är stängd kan den aktuella flytta. När den är släckt är sökvägen för den aktuella störningar, och det kan inte längre flöda

Betydelse

Strömställare att spara energi och sänka kostnaderna. De fungerar som säkerhetsfunktioner och används också för att hjälpa direkt ström från en punkt till en annan.

Polacker

En påle är en uppsättning av metall elektriska kontakter i en switch. De används för att hjälpa växlar öppna och stänga. Enpoliga strömbrytare har en uppsättning och allpolig brytare har två uppsättningar.

Plädar

En kasta avser antalet tjänster som switchen kan vara i. En enda kast switch har bara ett läge där det kan kontakt med kontakter, medan en dubbel kasta Strömställaren har två.

kategorier

Switchar är kategoriserade efter antalet poler och kastar de har. Detta är noterat använder förkortningar. Således SPST innebär enpoliga, enstaka kast, medan DPDT innebär dubbel-polig, dubbel-kast.

Typer

Strömställare kommer i många former, inklusive push-knappen, växla, skjut och spak. Elektriskt styrda växlar inkluderar dioder, transistorer och reläer. Dioder och transistorer är halvledarkomponenter, och reläer är elektromagneter som flyttar spakar kallas armaturer.

Använder

Enpoligt switchar är vanligast i hushåll. De som på väggen slå av och på. Stereoapparater, TV och mikrovågsugn med on-off strömbrytare är oftast enpoliga.

    Previous:nothing
    Next:vad är nephridia i daggmask?
    
    Copyright © 2011 give2all.org