välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar och nackdelar med djurförsök

Postad av : Jeanette Morales

Varje år rapporterar Santa Clara University, cirka 20 miljoner djur används i medicinska experiment eller att testa produkter, många av dem dör i processen. Djurens rättigheter argumenterar att sådan undersökning är onödig och grym, medan förespråkare av djurförsök anser att fördelarna för människor överväger moraliska frågor.

Alternativ

Ett argument mot djurförsök är att det ofta är mer acceptabelt alternativ. Till exempel kan forskarna testa om kemikalier kommer att irritera ögon med hjälp av blodkärl-rika membran foder ett hönsägg, snarare än att utsätta ögonen på levande djur till de kemiska. Celler som odlas i ett provrör (in vitro) och datorsimuleringar kan erbjuda en god uppfattning om hur djur och människor skulle svara på vissa tester. De som var emot djurförsök förespråkar tre R: ersättning (hitta alternativa testmetoder), minskning (med djurförsök så lite som behövs) och förfining (se till att djurförsök utförs på det mest humana och smärtfria sätt).

okända variabler

alternativ till djurförsök inte alltid fungerar, men eftersom systemet med en levande organism kan vara oförutsägbara. Om forskarna utföra tester på datormodeller, provrör odlade celler eller "lägre organismer" (som ägg eller ryggradslösa djur, snarare än varmblodiga djur), kan de inte se en så fullständig bild av provresultaten som de skulle med testning på levande djur (eller djur som är mer lika människor). För att till fullo förstå en levande organism system, måste forskare utföra djurförsök vid något tillfälle.

Onödiga Cruelty

Djurens rättigheter argumenterar att djurförsök är grymma och onödiga. Vissa ansluta djurförsök till rasism eller sexism, hävdar att alla levande varelser förtjänar respekt och att låta djur lida av någon anledning är moraliskt fel. Dr Tom Regan, en ledare inom djurrättsrörelsen, skriver att djur "har övertygelser och önskningar, uppfattningsförmåga, minne och en känsla av framtiden. " Argumentet att djurförsök kan vara nödvändiga är ingen ursäkt, från denna synpunkt, eftersom det åligger forskarna att upptäcka humana alternativ.

Greater Good

Förespråkarna för djurförsök hävdar att det har lett till många framsteg inom vetenskap, öka livskvaliteten för både människor och djur. Djurförsök har hjälpt oss att utveckla vacciner, operationer, behandlingar cancer och andra livräddande medicinska framsteg. Även djurförsök kan orsaka smärta till ett fåtal djur, många tror att den större mänsklighetens bästa uppväger denna kostnad.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan kontrollera en fotocell
    
    Copyright © 2011 give2all.org