välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan kontrollera en fotocell

Postad av : Ulf Friberg

Fotoceller är detektorer som är lätta beroende. När de inte är i närheten av ljus, de har en hög resistans. När den placeras i närheten av ljus, faller deras motstånd. När placerade inuti kretsar tillåter de nuvarande flyta baseras på den mängd ljus som lyser dem, och så kallas fotoresistorer. De kallas också ljus beroende motstånd eller LDRs.

Fotoceller är gjorda av halvledare, oftast kadmium svavelväte. Dessa tillverkas av bly sulfide används för att upptäcka infraröd. För att kontrollera en fotocell, använd en digital multimeter.

Du behöver:
CdS fotocell
. Digital multimeter.
Krokodilklämmor (tillval).
Ljuskälla.


1.
Sätt multimetern på, och placera den på inställningen för motståndet. Motstånd är oftast anges med den grekiska bokstaven omega. Om multimetern är inte auto-allt, ändra på ratten till en mycket hög nivå, till exempel megaohms.
2.
Placera den röda sond multimetern på ett ben från fotocellen, och den svarta proben på den andra. Riktningen spelar ingen roll. Du kan behöva använda krokodilklämmor för att se till att sonderna inte halkar ur fotocellen's leder.
3.
Shield fotocellen så att inget ljus faller på detta. Gör detta genom att placera handen över det eller genom att täcka den, till exempel.
4.
Record motståndet. Det bör vara mycket hög. Du kan behöva justera motståndet inrätta eller ner ett hack för att få en behandling.
5.
Unshield fotocellen. Justera ratten på multimetern genom att sänka sina motstånd inställning. Efter några sekunder ska motståndet läst hundratals ohm.
6.
Upprepa försöket genom att placera fotocellen i närheten av olika ljuskällor, till exempel solljus, månljus, eller en delvis mörklagt rum . Varje gång, registrera motståndet. Fotoceller kan ta från några sekunder till några minuter för att justera när de tas bort från en ljuskälla placeras sedan i mörkret. Som tidigare kan du behöva ändra motståndet inställningar för att få ordentlig avläsningar.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av elektriska brytare
    
    Copyright © 2011 give2all.org