välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

silverlod kontra hårdlödfogar

Postad av : Camilla Näslund

Du kan säkringen metaller tillsammans genom uppvärmning dem och smälter på ett fyllmedel legering som bildar ett gemensamt när det svalnar. Skillnaden mellan silver och lödning är helt beroende av temperaturen för att smälta filler legering

Temperatur

The American Welding Association. definierar lödning som att använda en filler legering som smälter vid lägre 840 grader Fahrenheit. Lödning använder fyllnadsmedel som smälter vid över 840 grader, men inte smälta grundmaterialet. Svetsning smälter grundmaterialet.

silverlod

silverlod innehåller vanligtvis 20 till 40 procent silver, tillsammans med tenn, koppar, kadmium eller flera andra metaller. Alla silverlod måste smälta lägre än 840 grader för att klassificera som lödmetall.

Hårdlödning Rods

Lödning stavar innehåller oftast mässing, men kan innehålla flera andra metaller, bland annat silver. En filler legering som innehåller 80 procent silver som smälter vid 1100 grader klassificeras som Silverlegerade legering och inte silverlod på grund av temperaturen.

Styrka

Styrkan i den färdiga gemensamma beror på styrkan av filler legering. Starkare legeringar smälter vanligen vid högre temperaturer, så lödning oftast gör en starkare gemensam än silver lödning.

Andra jämförelser

Andra än styrka, kan silver-lödningar i allmänhet inte jämföras med hårdlödfogar. Avvägningar som färg, glans, flexibilitet, elektrisk ledningsförmåga, korrosionsbeständighet och toxicitet beroende på en kombination av metaller i legeringar och inte på smälttemperatur ensam.

    
    Copyright © 2011 give2all.org