välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en magnetisk ficklampa

Postad av : Stefan Svensson

Ficklampor är praktiska poster men ett dött batteri gör en ficklampa värdelös, så färska batterier måste alltid vara tillgänglig. Du kan dock göra en ficklampa som använder magnetisk kraft. Du behöver några få hushåll och objekt hårdvara, plus en lysdiod från en hobby butik. Magneten-drivna ficklampa kommer aldrig behöva batterier och kommer alltid vara redo att lysa upp din väg

Du behöver:. .
Tidning
Härskare.
Penna.
Spolen på 16-gauge elledningen.
Avbitartång.
Avisoleringstänger.
16 uns plast vattenflaska.
Tejp.
Eltejp.
Sax.
4 små, sällsynta jordartsmetaller neodymmagneter.
Brukskniv.
Vita LED.
Lödkolv.
Löd.
Silicon.


1.
Sätt tidningen ner på en arbetsyta. Placera en tom vattenflaska och vattenflaskan locket på tidningen. Låt den tomma vattenflaska och mössa torrt, om det behövs.
2.
Använd linjalen för att mäta fem inches upp från botten av vattenflaska. Markera en linje med pennan. Mät sex inches upp från linjen med hjälp av linjalen. Göra en annan linje på flaskan med pennan.
3.
Linda eltejp runt rad nära slutet av vattenflaska. Fortsätt linda tejp runt flaskan tills bandet cirkeln är 1/2-tums tjock. Klipp bort tejpen från rullen med en sax. Upprepa denna procedur på den andra linjen.
4.
Linda den elektriska kabeln runt vattenflaskan insidan av två rader med eltejp. Lämna 10 inches av elledningen släpa gratis på nedersta raden. Stoppa inpackningen kabeln när den är inringad vattenflaskan 200 gånger. Lämna sex inches av elektrisk tråd släpa gratis på översta raden. Klipp av tråden från spolen med avbitare.
5.
Sätt lite tejp runt elledningar som är lindade runt flaskan, för att hjälpa hålla ledningen på plats.

6.
Använd verktyget kniv att skära ett litet hål i mitten av kapsylen, och att göra en liten skåra i sidan på korken. Hålet ska vara tillräckligt stor för din LED för att passa igenom.
7.
Sätt den vita LED i hålet i korken från insidan, så den vita lysdioden kikar ut från hål. Applicera silikonpasta runt hålet för att cementera LED på plats. Låt termisk pasta set.
8.
Använd Avisoleringstänger att skala 1 /2 tums av isoleringen från vart och ett av de två kablarna som släpar bort av vattenflaska. Löd en av kablarna till en av de två ledande stiften i vita LED. Löd den andra ledaren till andra ledande stift på lysdioden.
9.
Släpp magneterna i vattenflaska. Ordna kablarna bifogas vita LED så att de går igenom skåran på sidan av korken. Skruva fast flaskan locket på vattenflaskan.
10.
Skaka vattenflaskan för att orsaka magneterna att röra sig över den ihoprullade elektrisk tråd och generera elektricitet för att driva LED. Titta på ljuset som kommer ut ur lysdioden som genereras av din magnet-powered ficklampa.

Tips och varningar


  • Du kan använda någon form av plastbehållare för kroppen av "ficklampa. "
  • du använder fel typ av magneter kan leda till otillräcklig effekt för belysning LED.
    Previous:nothing
    Next:Hur är en pulsar bildas?
    
    Copyright © 2011 give2all.org