välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man fäster kompression klackar

Postad av : Camilla Näslund

En komprimering klackar, vanligen kallad en crimp klack fäster vid slutet av en tråd eller kabel så att du kan ansluta den till en terminal med en skruv eller bult. Du behöver inte värma upp en lödkolv eller fackla för att göra anslutningen. Och om den görs på rätt sätt, bör anslutningen varar livet ut. Men det finns bara ett sätt att fästa en kompression släpa --- Med en pressverktyg till ordentligt komprimerar klack till kabeln. Någon annan metod kommer inte att göra en tillförlitlig anslutning

Du behöver:.
Skaltång eller kniv.
Komprimering lug.
Presstång.


1.
Skala av isoleringen bort av kabeln till en längd där kabeln kommer att passa hela vägen in komprimering klack men utan metalltråd som visar utanför klacken. Trä på klacken i anslutning för att kontrollera band längd. Isoleringen ska vara rak och i 90 graders vinkel mot tråden.
2.
Placera kompression klack i pressverktyg i ett dö lämplig för storleken av kompression klacken du använder. Några klackar och dör har färgkoder för att matcha rätt dö storlek till rätt lug storlek.
3.
Placera tråden i kompression klacken. Kontrollera att det går hela vägen in i klacken.
4.
Pressa handtagen av presstången hela vägen tillsammans. Sluta inte på halva vägen. Vissa pressverktyg är skruvats, och du måste fylla i crimp hela vägen innan verktyget kommer att släppa. Klämma hanterar hela vägen tillsammans kompletterar crimp.

Tips och varningar


  • för en snyggare anslutning, slip krympslang på kabeln innan den crimp. Skjut sedan det över pressning och värm med en hårtork för att krympa den på klacken.
  • För större storlek tråd och kabel, hydrauliska pressverktyg finns.
  • Använd en kompression piggen på lämplig storlek för din spårvidden tråd. En klack för stor eller för liten kommer inte att göra en bra anslutning.
  • Använd en dö av lämplig storlek för din komprimering klacken. En dö stor eller för liten kommer inte att göra en bra anslutning.
  • Använd ett Crimptång lämplig för ståltråd och dör.
    Previous:nothing
    Next:hur man drar en enkel elektrisk schematisk
    
    Copyright © 2011 give2all.org