välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tupp vs kyckling

Postad av : Annika Hultén

Tuppar och höns är både kycklingar, hönan är den kvinnliga och tuppen det manliga. Kycklingar är tama fåglar i allmänhet upp på gårdarna. Vissa människor hålla tuppar och hönor på sin bakgård som husdjur och njuta av ägg höns lägger. Kycklingar är ofta inte tillåtna inom vissa stadsgränsen, medan oregistrerade områden kan tillåta dem. Om en kyckling är stoppad i bostadsområden, är det mest sannolikt att tuppen, vars tendens att gala kan orsaka störningar

Rooster och Hen Diet

Tuppar och höns äter maskar, insekter, frön, sniglar, spannmål, frukt och grönsaker. Både tuppar och hönor använder en skrapa rörelse med fötterna för att hitta munsbitar att äta, och picka på mat för att rycka upp det och konsumerar.

Olika raser

Det finns 12 klasser och 60 raser av höns. Vissa raser omfatta Rhode Island Red, Maran, Plymouth Rock och Leghorn. Olika raser är över hela världen och många kycklingar är infödda på det område de bor i.

Ägg

Tuppar lägger inte ägg, men höns. I själva verket kommer en höna låg i genomsnitt 300 ägg per år. Ägg kan vara brun, vit, blå-grön och rosa. Ägg som är bruna läggs av hönor med röda örsnibbar, en genetisk egenskap. När det är mycket kallt där hönsen, upphör de producerar ägg tills temperaturen är varmare. Hönor behöver inte en tupp för att lägga ägg, bara för att befrukta ägget.

Delade funktioner i Tuppar och hönor

tånaglar på tuppar och höns kallas klor. Båda fåglarna har dålig lukt men bra hörsel. Tuppar och höns kan uppbåda lilla sprutar för att flyga, maxing ut på ungefär 200 meter.

Rooster Fakta

Roosters mindre än ett år gamla kallas tuppar. Den unge tuppen kan gala så tidigt som fyra månader gammal, och medan tuppar är kända för att gala när solen går upp, de kan och gör kråka när som helst de känner lust. Men en tupp inte kråka om halsen inte är helt utfälld. Män tenderar att vara större och har ljusare fjädrar än sina motsvarigheter höna. Kastrerade tuppar som haft testiklarna bort blivit mindre aggressiv och kallas kapuner. Kapuner bedöms som goda att äta av några för att de har mer mört kött än en icke kastrerade tupp. Tuppar föredrar att abborre flera meter över marken för att hålla utkik över hans höns och titta på rovdjur.

Predators

Rovdjur av kycklingar inkluderar fåglar som ugglan och hökar. Opossum, tvättbjörnar, skunkar och Bobcats är också fiender. Det är ingen tillfällighet att det främsta rovdjuret av kycklingar är nattdjur, vilket betyder att de jagar på natten. Det är på natten som tuppar och hönor sömn.

Hen Fakta

Höns börja lägga ägg när de är cirka sex månaders ålder och kläckas baby kycklingar kallas kycklingar. Hönor kommer att hålla kycklingar varma genom att låta dem sitta under henne i boet, men hon sparkar ut dem när de är stora nog att ta upp henne utrymme. Höns har en kam på huvudet och två slör under halsen. Höns finns i många färger men intensiteten i deras färg är mycket mer dämpad än tuppen.

    Previous:nothing
    Next:hur man fäster kompression klackar
    
    Copyright © 2011 give2all.org