välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel Drosophila

Postad av : Annika Hultén

Insekter inom släktet av Drosophila innehålla en mängd små flyga arter. Den mest kända och utforskade medlem är Drosophila melanogaster, även känd som den gemensamma bananflugan. På grund av sin ganska korta livscykel, d. melanogaster har används flitigt i biologisk forskning där flera generationer krävs för studier under en relativt kort tid. Deras livscykel innefattar fyra olika stadier av utveckling

Parning

Strax efter vuxna flugor dyka upp, de parar. Honan parar en gång under sin livstid. Hon sedan lagrar sperma för framtiden, lägga ägg när ett lämpligt substrat finns.

Ägget scen

Äggen läggs på material som kommer att stödja jäst och andra mikroorganismer som fungerar som föda för larverna. När som, ägget är först en cell med många kärnor. Därefter kommer kärnor migrera till plasmamembranet för att bilda en BLASTODERM. Därefter utvecklar BLASTODERM till ett embryo, som så småningom kläcks till larver.

larvstadiet

När kläckningen kommer larven ur ägget och börja mata. Största delen av ökningen av insekten sker under detta skede. En larv kommer att gå igenom tre INSTAR faser, ömsat sitt skinn varje gång som den växer. Efter det sista INSTAR fasen är klar kommer larven förpuppas.

Puppstadium

Under puppstadium kommer huden på larven blir hård, som producerar en puparium där metamorfos kommer att ske. Före den vuxna flugan framväxande kommer puppan blir mörkare i färgen och det kommer att vara möjligt att se vikta vingar och ögon färg.

sitt vuxna stadium

När metamorfa processen är klar kommer den vuxna flugan ut ur den puparium. Den vuxna bananflugan kommer först framträder ljus i färgen. Det kommer paus för en tid att sina vingar för att fullt ut expandera och fyllas med blod. När detta sker kommer det att flyga iväg till foder och reproducera och inledde därmed livscykeln igen.

    Previous:nothing
    Next:vad gör blå svans ödlor äta?
    
    Copyright © 2011 give2all.org