välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

riktlinjer för hur man bygger en robot

Postad av : Jan-Olof Stoor

Att bygga en robot kan vara ett komplicerat företag. Från planeringen chassit för att bygga upp kontrollsystem, kräver att varje steg konsekvent tillämpning av både en tekniker skicklighet och en konstnärs vision. Nyckeln till framgång i att bygga en robot finns i planeringsstadiet. För att planera ditt projekt väl och börja bygga den typ av robot du hoppas på att du bör följa dessa få riktlinjer

konstruktionsfasen

Börja med att formulera en tydlig målsättning för din robot. Form följer funktion, så bestämmer funktioner i din robot tidigt för att få en uppfattning om de nödvändiga design. Under konstruktionsfasen bestämma material som behövs för din robot, titta på tidigare projekt för att hjälpa dig med och bestämma om material och design som kan fungera bäst.

Utveckla en design baserad på det enklaste sättet för din robot att utföra sin funktion. Håll din robotens rörelser för att så få som möjligt i drift, eftersom detta kommer att spara i byggmaterial och lägre komplexitet design. Mindre robotar kan bestå av lättare material såsom legeringar, kolfibrer och plast. Använd material av högsta kvalitet i såväl att sänka långsiktiga underhållskostnaderna.

Bygg Fas

Börja med chassit, som kommer att innehålla alla robotens mekanismerna. Chassit bör hållas så enkla som möjligt, strävar efter kompakthet. När du har byggt chassit, fastställa el behov din robot. Du måste besluta om en intern eller extern strömförsörjning. Om din robot är att stå stilla då ett externt nätaggregat skulle vara ditt bästa val. Om roboten är kommunikation ett inre kraft system skulle vara bäst, öka dess reseavstånd. Valet av batteri är det viktigt att både hastigheten och omfattningen av din robot. Vikten av elsystemet bör övervakas noga för att säkerställa att energiförbrukningen överföra ytterligare batterier inte uppväger fördelarna.

Installera drivsystemet du behöver för rörelser tillsammans med controllers behövs för att driva den. Valet mellan mikrokontroller eller datorprogram kommer att baseras på komplexiteten i din robot. Styrprocessorer små fristående datorer som är tillräckligt för begränsade funktioner, men en mer komplicerad robot kommer att kräva ett styrsystem som använder sig av en extern dator.

Slutligen välja och installera sensorer som behövs för ledningen robotens rörelser. För externa kontroller bestämma om du vill att bidraget till vara trådlöst eller trådbundet. Bredband är mindre sannolikt att stöta på störningar, men trådlös styrning har fördelen av ökad fri rörlighet för roboten eller controller.

Test

När du har slutfört bygger du bör kontrollera robotens rörelser. Säkerställs att den fungerar enligt den angivna funktionen. Om du planerat helt i början av projektet bör du ha ett skapande som utför sina uppgifter med minst förbrukades av arbete och energi.

    Previous:nothing
    Next:Varför vinden blåser?
    
    Copyright © 2011 give2all.org