välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är vattnet som bildas vid cellandningen?

Postad av : Magnus Ekblad

Den mänskliga kroppen är ca 60 procent vatten efter vikt. Inte bara är vatten viktigt för allt liv på jorden, men det är också en viktig molekyl i underlättandet av vissa reaktioner och processer, inklusive de som finns i cellandningen

cellandningen

Bildandet av vatten är det sista steget i processen för cellandningen. Det sker efter glukos har redan delats upp i mitokondrien, som är ungefär som de viktigaste kraftverk i cellen där de flesta av metaboliska process sker.

Elektroner och vätejoner

citronsyracykeln, även kallad för Krebs cykel producerar flera molekyler som donerar fria elektroner och vätejoner (laddade partiklar av väte) till en process som kallas elektron transportkedjan. Syftet med denna åtgärd är att producera molekyler ATP (adenosintrifosfat) är den viktigaste energibärare i cellen.

Elektron transportkedjan

I elektron transportkedjan, svetsar också förflyttning av elektroner i vätejoner att flytta över mitokondrie membranet. Vätejonerna måste skriva flera olika steg, men så småningom åtgärder av vätejoner kanaliseras tillbaka genom membranet är tillräckligt för att producera ATP behövs för försörjning av cellen.

Oxygen

I slutet av processen, elektroner och vätejoner behöver något att binda till. Annars kan vätejoner inte längre hjälpa syntetisera ATP, och hela processen med cellandningen kommer tvärstopp. Lyckligtvis har syre som transporteras från lungorna av hemoglobin i blodet en lämplig acceptor.

Vatten

I det allra sista steget i cellandningen, kommer två fria elektroner och två vätejoner reagerar med en enda syreatom, skapa en vatten molekyl. Eftersom elektroner är negativt laddade och vätejoner är positivt laddade, kommer deras avgift ut varandra.

    Previous:nothing
    Next:ocean hot & fisknät
    
    Copyright © 2011 give2all.org