välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

grundläggande begreppen försäkringsmatematik

Postad av : Stefan Svensson

Aktuarier är människor som arbetar för försäkringsbolag och använda matematiska formler för att förutsäga lönsamhet olika kunder. Genom att använda prognosmodeller de kan försöka avgöra detta och förhoppningsvis se till att försäkringsbolaget kan förbli lönsam genom att ta dem på som kunder. De algoritmer och formler som de använder är den primära anledningen till att försäkringsbolagen är lösningsmedel

Basic Ideal

Med jämna förutsägbara mönster i sjukdomar och medellivslängden är det möjligt att balansera slumpmässiga händelser i livet och att avgöra en persons risk till försäkringsbolaget. Om någon är för riskabelt, då försäkringsbolaget inte kan försäkra honom eftersom de skulle förlora pengar på just den personen.

Riskkategorier

Varje människa har vissa grundläggande riskfaktorer. Med hjälp av dessa faktorer, beräknar aktuarien den totala risken till försäkringsbolaget. De största kategorierna är ålder, sjukdom, sannolikhet för olycka (riskfyllda jobb) och "övriga". De "andra" kategorin omfattar engångsposter av risk som kan komma person till person.

Liv, död och olyckor

Under liv du har att avgöra hur mycket en person har att betala för att lägga till upp till mer än politik belopp. Dödsfall och olyckor finns tillfällen när ett företag har att betala för en politik. En död är en naturlig företeelse på grund av hög ålder eller sjukdom. En olycka är när en person dör oväntat, till exempel, skulle en bil vrak vara en olycka. Betalar ut en politik innebär att betala är beloppet för livförsäkring. En $ 5. 000 politik skulle betala en familj $ 5. 000 på döden av innehavaren. Jobbet av aktuarie är att räkna ut hur mycket familjen måste betala varje månad för att få dessa förmåner.

Pensioner

En av uppgifterna för en aktuarie är skapandet och utformningen av pensionsplaner. Aktuarien kan utforma en rättvis planer som gynnar alla utan att lämna företaget utblottade. Pensioner är ofta baserade på hur många år medarbetare har med företaget. Men aktuarier kan uppskatta hur lång tid som personen sannolikt kommer att leva och design pensioner runt dessa siffror. Det är mycket likt livförsäkring, men i omvänd ordning. I detta fall företaget betalar ut varje månad eller vecka belopp, och det finns ingen utbetalning vid dödsfall för den enskilde.

Kortfristig

Med livförsäkring, aktuarier beräknar hälsorisker under en livstid, men i vissa fall måste ta itu med de kortsiktiga risker. De mest förekommande exempel på detta är husägare politik som återutges varje år. Aktuarier måste kunna faktorn hur föränderliga faktorer kommer att påverka ett politiskt under loppet av ett år. Till exempel, om ett brott stiger kraftigt, då försäkringsbolaget kommer troligtvis ta mer betalt på grund av ökad risk för någon som bor i det aktuella området.

    Previous:nothing
    Next:Vikten av försäkringsmatematik
    
    Copyright © 2011 give2all.org