välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ocean hot & fisknät

Postad av : Charlotte Wannberg

Mycket av den skada som åsamkas oceanisk livet är inte bara orsakas av personer som sysslar med jakt eller fiske. Faran är också orsakas av nät som fiskare använder, som kan förstöra ekosystemen och döda miljontals av marina organismer. Men eftersom nät utgör en indirekt skada, kan förnuftiga åtgärder vidtas för att minska den

Bifångst

Ordet bifångst används normalt för att hänvisa till marina djur som oavsiktligt fångas i nät på grund av beaktningslösa fiske. Detta beror på att fiskare ofta försöker kasta största möjliga netto och fisk utan att anpassa nätet för deras särskilda förhållanden. En annan källa att fastna kasseras nät. För vart fjärde pounds av fångad fisk, det är ungefär ett halvt kilo bifångst. Efter räka, är förhållandet omvända (att vara exakt, 1:5. 7). Räkor trålar svarar för en tredjedel av bifångst, trots endast producerar 2 procent av den totala fångsten. Oönskade djur är helt enkelt kastas tillbaka, svårt skadade eller döda.

Valar

Enligt Greenpeace 300. 000 valar, såsom valar, delfiner och tumlare, dör varje år eftersom de blir intrasslad i nät. De är antingen inte kan återvända till ytan för att andas, eller avsiktligt har inkluderats i en större fångst så att de kan användas som livsmedel eller beten. Etiketter från marina produkter som hävdar "Dolphin Friendly" endast visar att delfiner inte är riktade direkt.

Sjöfåglar

Sjöfåglar lockas av agnade krokar drunknade när de får dras under vattnet. Situationen är ännu värre med pirat fiske som inte lyssna till faror som deras krokar utgör för fåglar. Totalt 100. 000 albatrosser dödas av fisket varje år, ett fenomen som har hotat 19 av 21 arter. De Amsterdam Albatross och Chatham Albatross är redan allvarligt utrotningshotade.

Andra hotade arter

omkring 100 miljoner hajar och rockor är oavsiktligt fångas och kastas överbord varje år. Net fiske hotar också livet för sälar och havssköldpaddor. Förekomsten av sköldpaddor i synnerhet är redan hotad. Bottentrålning förstör svampar och koraller på havsbotten, upprörande känsliga marina ekosystem. Ett pass kan ta bort 20 procent av djur och växter på botten.

Solutions

Ofta en balans finns mellan effekten av fiske och säkerheten för miljön. Räkfiske kan använda EXCLUDER sköldpadda eller fågel-skrämma enheter. Pingers och ljud som avger enheter kan ibland avskräcka delfiner. Alternativa nät kan användas, eller krokar kan ställas in på olika sätt. Viktigast kan fiskare undvika områden som ger höga bifångster, kommunicera denna information till varandra. Sjöfågel dödligheten har minskat med så mycket som 99 procent i vissa fall tack vare vettiga lösningar.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en gammal vatten klocka
    
    Copyright © 2011 give2all.org