välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om remskivor

Postad av : Stefan Svensson

En remskiva är en enkel mekanisk anordning. Användning av en trissa system kan resultera i en betydande minskning av kraft eller energi som krävs att flytta eller lyfta ett objekt. Remskiva system används i kranar, segelbåt rigg, vinschar och block motor, för att nämna några applikationer. Medan trissa system kan vara ganska avancerade, det finns grundläggande regler kraft som gäller och kan bäst påvisas med hänvisning till den enkla block-och tackla trissa system

Historia

Utvecklingen av remskivan är allmänt krediteras Arkimedes, även om det inte finns någon skriftlig historia specifikt tillkännagav sin introduktion. Arkimedes var en antik grekisk vetenskapsman och matematiker. Han är känd för många framsteg rörande användningen av grundläggande maskiner, främst Arkimedesskruv, som utvecklades som ett effektivt sätt att lyfta vatten till en högre höjd.

Funktioner

En remskiva är i huvudsak ett hjul . Den roterar fritt och har ett spår eller spår längs dess omkrets. Ett rep eller kabel kan föras vidare längs denna spåret i syfte att ändra riktning kraft och, när de tillämpas på rätt sätt, för att minska kraft som krävs för att lyfta eller flytta ett objekt.

Effekter

I det enklaste design, en remskiva kan användas för att lyfta ett objekt. Detta minskar inte den kraft som behövs för att lyfta objektet. Det ändrar bara riktning av den kraft, vilket kan vara en betydande fördel.
Lägga till en andra remskiva kommer att minska den kraft med hälften. Två block, väl överens i systemet, kommer att möjliggöra en u00A3 100vikt som skall lyftas med 50 lbs av kraft.
Lägga till en tredje trissa kommer återigen minska den kraft som behövs med hälften. I exemplet, 25 kg. av våld skulle krävas med tre remskivor.

Överväganden

Det är en uppoffring att göras med hjälp av trissa system. För varje remskiva la det finns en ökning av mängden rep (eller kabel) som skall dras för att flytta objektet. I en singel-block system mängden rep drog är lika med det avstånd som objektet flyttas. I en två-trissa system mängden rep drog är dubbelt så stor som avståndet till objektet flyttas, och så vidare.

Tips

Det finns en gräns till förmån för remskivan systemet. Den friktion som orsakats av repet rör sig genom trumman läggs till den kraft som krävs för att flytta objektet. I ovanstående exempel var friktionen inte beräknats. För varje remskiva la, beloppet av friktion ökar. Så småningom, i någon remskiva systemet blir tillägg av alltför många block ett hinder snarare än en fördel.

    
    Copyright © 2011 give2all.org