välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av djurens beteende

Postad av : Charlotte Wannberg

Varje handling ett djur tar är en del av dess beteende. Allt beteende förklaras av behovet att överleva. Jakt beteenden är att få mat, till exempel. Migration är åtagit sig att vintern i mildare nejder. Om du har svårt att förstå ett djurs beteende, tänk på det i termer av överlevnad behov av vatten, tak över huvudet, reproduktion och lufttillförsel, förutom mat och rätt temperatur

instinktivt beteende

instinktivt beteende är den typ av beteende ett djur föds att ställa ut. Exempelvis en björn övervintrar och fåglar flyttar.

Inlärt beteende

Djur lära beteende från andra djur och via sina egna erfarenheter. En björn kanske lära sina ungar vad man ska göra i en brand, säger, så de lär sig att i stället för klättring i ett träd, de får ut av elden väg.

Verbal kommunikation

Djur kommunicerar med varandra. När de gör det med låter som skäller, det är verbal kommunikation.

Icke-verbal kommunikation

Icke-verbal kommunikation innefattar rörelse och beröring. Vissa fåglar delta i parning danser, till exempel.

Symbiotiska Behavior

När ett djur använder eller arbetar med ett annat djur för att tillgodose behoven, är det visa symbios. Myror och bladlöss är ömsesidigt symbiotiskt, myrorna vill ha ett ämnet som bladlössen producerar, skydda bladlöss i gengäld. När en av varelser skadas, är deras relation parasitiska. När man fördelar, men den andra inte drabbas eller få, är det symbiotiska beteende beskrivs som commensalism.

    Previous:nothing
    Next:om remskivor
    
    Copyright © 2011 give2all.org