välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är geometri en geodetisk kupol?

Postad av : Magnus Ekblad

En geodetisk kupol är en struktur består av anslutna geometriska former som trianglar och månghörningar, runt ett klot. Den tekniska krävs och föreningen med kemi har gjort sin form vanliga i futuristisk arkitektur

Tidig historia

. Den första geodetiska kupolen byggdes 1922 i Tyskland av Zeiss optik företaget. Det är sfär-liknande form tillåtna på natthimlen som att projiceras inne i kupolen fungerar som ett planetarium ovanpå deras företag byggnad.

Geometri

På grund av definitionen av denna form består av anslutna triangel eller månghörningar, det finns ingen geometri för en geodetisk kupol, den kan bara beskrivas som sfär-liknande

Trianglar Geodesic kupoler gjorda av endast liksidig triangel är vanligt i byggbranschen. Denna form har valts på grund av den triangel höga hållfasthet och energieffektivitet.

Exempel Det finns exempel på geodesiska kupoler finns runt oss regelbundet. En fotboll-ball illustrerar denna form, eftersom det är en dome av 12 femhörningar och 20 hexagoner.

Bucky

R. Buckminister Fuller var ett amerikanskt uppfinnare som populariserade den geodetiska kupolen som ett billigt boende alternativ. På grund av detta var han förevigat av kemister, som namngav liknande struktur av grafit kol, den "BuckyBall. "

    Previous:nothing
    Next:geometriska egenskaper av citrusfrukter
    
    Copyright © 2011 give2all.org