välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vikten av att lära matematik

Postad av : Ulf Friberg

I en tid när människor använder miniräknare för rutinmässig aritmetik och datorer hanterar så mycket av lasten för mer komplexa matematik kan man undra om det finns någon mening med sig och använda matematik. Tvärtom finns det ett antal skäl till varför ämnet är viktigare än någonsin

Math Utbildning

Jämfört med resten av världen matematikundervisning i USA är inte vad det en gång var. I en undersökning från 2006, rankad Program for International Student Assessment 15-åringar från trettio utvecklade länderna om deras matte förståelse. Amerikanska studenter gjorde lägre än deras motsvarigheter i 23 andra länder.

Vår komplexa värld

Med havet av information som vi alla simmar, vår största utmaning är att få den mest innebörden av en enorm mängd av tillgängliga data . Uppgifterna är inget annat än en samling siffror och finna mening i allt detta kaos är matematikens roll.

Math finns överallt

Matematik är den mest använda skolämne. Åtminstone någon aspekt av den är skyldig i nästan alla andra ämne. Livsvetenskaperna blir mer beroende av matematik. Rita Colwell, när hon var chef för National Science Foundation, kommenterade att "matematik är biologi nästa mikroskop. "

Matematik är ständigt hitta sin väg in mer verksamhetsfält. En schweizisk Sailing Team vann 2003 America's Cup till stor del på grund av deras skepp design som åberopas komplexa matematiska modeller av vattenflödet över en skrov och samspelet av segel med vinden. Schweiz är ett bergigt kustlösa landet inte är känd för sin stora seglare, men de har en lång stående matematisk tradition.

Konkurrensen om jobben

förståelsen av matematik är viktigt att privatpersoner och länder för att få en konkurrensfördel på många områden i dagens globala ekonomi. Inte bara är användningen av matematik rutinmässigt krävs i ett ökande antal arbetstillfällen, men någon bra betalt jobb kräver förmåga att analysera och förenkla komplexa problem. Lärande och förståelse matematiska principer är det bästa sättet att utveckla dessa färdigheter. Användningen av matematik utbildar människor resonera logiskt och gör det möjligt för dem att bilda tydliga modeller för problem.

Uppskatta World

Det finns en mer grundläggande skäl till matematik bör vara viktiga. Det har alltid varit vetenskapens språk, och en förståelse för vetenskapliga ämnen kräver användning av matematik. Det är också naturens språk, och utan en solid grund i principerna om matematik, är man inte kunna uppskatta nyanserna i världen omkring oss. Galileo skrev att "den stora boken om naturen kan läsas endast av dem som vet vilket språk det var skrivet. . . Och att språket är matematik. "

    Previous:nothing
    Next:typer av djurens beteende
    
    Copyright © 2011 give2all.org